Mistrem světa ve skiatlonu je Rus Vylegžanin, Jakš doběhl na 31. místě

Ruský běžec na lyžích Maxim Vylegžanin se stal ve švédském Falunu mistrem světa ve skiatlonu. V cílové rovince porazil druhého Švýcara Daria Colognu. Bronzovou medaili vybojoval Kanaďan Alex Harvey.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maxim Vylegžanin se stal ve švédském Falunu mistrem světa ve skiatlonu

Maxim Vylegžanin se stal ve švédském Falunu mistrem světa ve skiatlonu | Zdroj: Reuters

Do závodu vyběhli tři čeští závodníci. Ani jeden ale neměl medailové ambice, i když Martin Jakš si představoval lepší umístění, než bylo konečné 31. místo ze ztrátou tři a půl minuty na vítěze. Petr Knop doběhl na 46. příčce a první padesátku uzavřel Jan Šrail.

Pro vítězného Vylegžanina to byla první zlatá medaile na mistrovství světa nebo olympijských hrách. Ve skiatlonu, který obnáší 15 km klasicky a 15 km volně, ukončil kralování norských běžců na letošním mistrovství světa.

Ve sprintech získali zlaté medaile Northug a Björgenová, ve skiatlonu žen Johaugová všichni z Norska.

O své první zlaté medaili rozhodl Vylegžanin až v cílové rovince, do které vjel jako první a udržel náskok před obhájcem titulu Švýcarem Colognou.

I o bronzové medaili se rozhodovalo až v cílové rovince. Kanaďan Harvey nakonec porazil nejlepšího norského běžce ve skiatlonu Tönsetha.

Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Falunu (Švédsko):

Muži - skiatlon (2x15 km): 1. Vylegžanin (Rus.) 1:16:25,9, 2. Cologna (Švýc.) -0,4, 3. Harvey (Kan.) -1,6, 4. Tönseth (Nor.) -3,4, 5. Manificat (Fr.) -10,2, 6. Halfvarsson (Švéd.) -22,8, 7. Dyrhaug (Nor.) -25,9, 8. Bělov (Rus.) -26,7, 9. Gaillard (Fr.) -27,6, 10. Hellner (Švéd.) -31,9, ...31. Jakš -3:27,4, 46. Knop -7:32,6, 50. Šrail (všichni ČR) -8:24,9.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme