Mistři republiky Šlesingr a Soukalová si pochvalovali diváckou kulisu

Tribunka na jabloneckém biatlonovém stadionu nemohla stačit. Davy fanoušků se tísnily kolem trati a dokonce i za plotem, jen aby aspoň zahlédly mistry světa Veroniku Vítkovou, Gabrielu Soukalovou, Michala Šlesingra a Ondřeje Moravce. Reprezentanti už byli na konci sezóny hodně vyčerpaní, start na mistrovství republiky v takovém prostředí ale odmítnout nešlo. A nikdo z nich nelitoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová vyhrále exhibiční supersprint o necelé tři vteřiny před Evou Puskarčíkovou

Gabriela Soukalová vyhrále exhibiční supersprint o necelé tři vteřiny před Evou Puskarčíkovou | Zdroj: ČTK

Šlesingr se Soukalovou si navíc z Jablonce odvezli další zlaté medaile do sbírky.

„Bylo to ode mě takové poděkování fanouškům, kteří přišli. A málo jich opravdu nebylo,“ narážela 25letá biatlonistka na téměř třítisícovou návštěvu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S novými biatlonovými mistry republiky Gabrielou Soukalovou a Michalem Šlesingrem mluvil po závodě Jan Suchan

„Není to tak dlouho, co na tribuně stál jen tatínek Jitky Landové se psem. To, co se tady dneska dělo, bylo neuvěřitelné. Je to pro nás ta největší pocta, jakou nám lidé mohou složit,“ dodala Soukalová.

Mistrovství republiky bylo částečně pojaté jako exhibice. Toho se ostatně držel i Šlesingr, jenž si v cíli dovolil otočku á la norský běžec na lyžích Petter Northug.

„Chtěl jsem si před lidmi rozbít pusu, ale nepovedlo se mi to,“ smál se biatlonista s přezdívkou „Boušek“, kterého rovněž zájem fanoušků překvapil. „Už loni tady byla slušná návštěvnost. Dneska je to ale mazec, předčilo to má očekávání,“ přiznal.

Jelikož se všichni diváci na malou tribunu v areálu v Břízkách nevešli, někteří byli vpuštěni i za trenéry hned za střelnici.

„Nedá se to úplně nevnímat. Fanoušci byli hodně blízko, a tudíž dost slyšet. Divácká atmosféra byla lepší než na mistrovství světa v Kontiolahti,“ podotkl držitel tří medailí z mistrovství světa.

Bude rád, když budou diváci na biatlon chodit v tak hojném počtu pravidelně. „Věřím, že lidé k biatlonu přičuchli, a budou při nás stát, i když se nám třeba tolik dařit nebude. Jsou fantastičtí, musíme jim za jejich podporu poděkovat,“ dodal dvaatřicetiletý Šlesingr.

Michal Šlesingr při střelbě na MČR v biatlonovém supersprintu | Foto: ČTK

Mistrovství České republiky v biatlonovém supersprintu v Břízkách v Jablonci nad Nisou:
Muži: 1. Šlesingr 10:34,0, 2. Moravec -20,9, 3. M. Krupčík (všichni SKP Kornspitz) -27,2.
Ženy: 1. Soukalová 11:14,3, 2. Puskarčíková -2,9, 3. Tomešová (všechny SKP Kornspitz) -30,9.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme