Mojí taktikou bylo minout všechny terče, vtipkovala po zisku malého glóbu Koukalová

Gabriela Koukalová doběhla ve sprintu Světového poháru v norském Oslu na čtvrtém místě. Na stupně vítězů ale přece jen vystoupala. Právě body za čtvrtou příčku jí totiž pomohly k zisku malého křišťálového glóbu za celkové vítězství ve sprintech Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová s trofejí za vítězství v hodnocení sprintů

Gabriela Koukalová s trofejí za vítězství v hodnocení sprintů | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Popravdě musím říct, že jsem tentokrát hodně zklamaná,“ vtipkovala Gabriela Koukalová po závodě, ve kterém si zajistila malý křišťálový glóbus za sprint.

„Mojí taktikou dneska bylo, abych minula všechny terče. Už jsem totiž tak vysílená, že se mi nechtělo startovat v sobotním závodě. Proto jsem první kolo pojala jako pochodové cvičení s tím, že si to pojedu na pohodu,“ vysvětlovala dobře naladěná Koukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bodové rozestupy jsem se před závodem nestarala, říká Gabriela Koukalová

Česká reprezentantka ze sebe možná nechtěla vydat maximum, ale přesto se jí podařilo atakovat stupně vítězů. Objevila tedy Koukalová novou taktiku?

„Budu přemýšlet o tom, jestli to nenavrhnu na poradě. Třeba by to pomohlo i jiným závodníkům. Je vidět, že někdy přemíra snahy škodí a že je potřeba umět si z toho udělat legraci a nebrat to tak vážně.“

Loňská vládkyně celkového hodnocení Světového poháru navíc přiznává, že ztrátu, kterou na Dahlmeierovou měla, před posledním sprintem sezony neřešila.

Koukalová slaví zisk malého křišťálového glóbu. Po zaváhání Dahlmeierové jí stačilo čtvrté místo

Číst článek

„Ani nevím, kolik bylo mezi námi bodů. Od začátku sezony jsem ještě neotevřela jediné výsledky, takže je mi to vlastně úplně jedno,“ říká Gabriela Koukalová, která v Oslu stáhla 28bodové manko.

Spíš než páteční výsledek však Koukalovou těšily věci okolo závodění. Zisk glóbu pro ni není vším.

„Je to super a velké povzbuzení. Všechny glóby už mám ale doma, takže na nich nelpím. Z glóbu mám zhruba takovou radost jako z představy, že si dám za pár dní vepřo knedlo zelo a k tomu pivko,“ dodává česká biatlonistka.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme