Moravcovi se vynechání závodů v Koreji vyplatilo. Z 'cestovatelů' se mezi nejlepší čtyřku probil jen Fourcade

Pouhých šest desetin sekundy chybělo Ondřeji Moravcovi k vítězství ve sprintu Světového poháru. Ve finském Kontiolahti skončil český biatlonista druhý – dost možná i díky taktice vynechat předchozí závody elitního seriálu v Koreji a zůstat v Evropě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec na stupních vítězů ve finském Kontiolahti

Ondřej Moravec na stupních vítězů ve finském Kontiolahti | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Bylo to při květinovém ceremoniálu příznačné setkání, nezničitelného Fourcada následovali při vyhlášení tři biatlonisté, kteří si cestování do Pchjongčchangu odpustili.

Však si toto také suverén Martin Fourcade považoval, že odpočatější trojku ve složení Moravec, Emil Hegle Svendsen a Johannes Thingnes Böe zdolal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Toho, že jsem dokázal porazit i biatlonisty, kteří necestovali do Pchjongčchangu, si vážím, prohlásil po vítězství v Kontiolahti Martin Fourcade

„Získat tohle vítězství před trojicí soupeřů, kteří nebyli v Pchjongčchangu, toho si opravdu vážím. Moje cesta z Koreje, to byla totiž jedna velká hrůza, letadlo bylo jednoduše příšerné. Proto jsem šťastný, že jsem to dokázal,“ přiznal Fourcade.

Ono pouhé tři dny před závodem strávit více než 30 hodin na cestách a překonat sedm časových pásem, to jistě není ideální předstartovní příprava.

„Ta cesta na někom zanechá hodně, na někom méně. A na Fourcadeovi nic,“ usmívá se nepřítel dlouhých letů a časových posunů Ondřej Moravec.

Moravec je se druhým místem spokojen: Víc jsem dnes udělat nemohl

Číst článek

Za rok v Koreji na olympijských hrách chybět český biatlonista nebude. V dalších sezonách by se ale prý úplně nebránil opět vynechat nějaký Světový pohár s cílem se skvěle připravit na ten následující a zazářit na něm – tak jako teď. Ve velkém ale Češi tuhle taktiku praktikovat nebudou.

„Takto jednoduše to říct nejde. Běží tady pohár národů, od kterého se odvíjí startovní pozice,“ ujišťuje šéftrenér Ondřej Rybář.

V sobotu budou chtít čeští biatlonisté bodovat ve stíhacích závodech, mužský začne ve 12 hodin, ženy vyběhnou v 15.15.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme