Moravec a spol. dojeli v Ruhpoldingu na osmé příčce, štafetu ovládli Norové

Čeští biatlonisté skončili ve štafetě na 4 x 7,5 kilometru v německém Ruhpoldingu osmí. Finišující Ondřej Moravec na cílové rovince prohrál přetahovanou o sedmou pozici s Italem Windischem o tři desetiny vteřiny. Závod Světového poháru vyhráli Norové před druhými Rusy a třetími Rakušany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný víkend českého biatlonu završil Ondřej Moravec

Úspěšný víkend českého biatlonu završil Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Štafetový závod v českých barvách odstartoval Michal Šlesingr, který musel na první položce dvakrát dobíjet. Poté ovšem stáhl náskok, na střelnici neminul a vyšplhal se na desátou příčku.

Tomáši Krupčíkovi, jehož trenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář upřednostnil před trápícím se Jaroslavem Soukupem, nakonec předával jako dvanáctý s půlminutovým mankem na první místo.

Krupčíkovi se vydařila střelba vleže s jedním dobíjením, jenže na stojce musel osmadvacetiletý závodník dobíjet hned třikrát. „Chtělo to méně dobíjení na stojce a Tomášovi poté docházely síly,“ hodnotil pro Českou televizi trenér Rybář.

Jako třetí se na trať vypravil Michal Krčmář, který českému týmu výrazně pomohl. Na ležce měl druhou nejrychlejší střelbu bez jediné chyby, na stojce musel jednou dobíjet.

I tak ovšem Krčmář předával Ondřej Moravcovi na sedmé pozici se ztrátou dvou minut a dvou vteřin na vedoucí Nory. Ti už v té době měli v čele závodu luxusní, více než minutový náskok na druhé Francouze.

„Myslím si, že Michal podal ve štafetě dobrý výkon. Trochu se trápil s lyžemi, ale bojoval. Myslím si, že to odjel tak, že se ještě dalo bojovat o místa do první šestky,“ chválil Krčmáře Rybář.

Moravcovi se nevydařila střelecká položka vleže, po níž putoval na trestné kolo. Vestoje byl ovšem stoprocentní a nakonec ještě sahal po konečném sedmém místě. Ital Windisch byl ale v cíli o tři desetiny rychleji.

Norové uhájili pohodlný náskok jedné minuty a sedmnácti vteřin na druhé Rusy, třetí dojeli Rakušané. Na Francouze nakonec zbyla až čtvrtá pozice.

Výsledky SP v biatlonu v Ruhpoldingu:

Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Norsko (Björndalen, J. Bö, T. Bö, Svendsen) 1:17:05,0 (0 tr. kol+12 dobíjení), 2. Rusko (Volkov, Garaničev, Cvetkov, Šipulin) -14,6 (0+6), 3. Rakousko (Grossegger, Eberhard, Eder, Landertinger) -35,8 (1+7), 4. Francie -55,9 (1+9), 5. Německo -1:51,4 (3+9), 6. USA -2:31,1 (0+8), 7. Itálie -2:46,0 (1+10), 8. ČR (Šlesingr, Krupčík, Krčmář, Moravec) -2:46,3 (1+10).

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme