Moravec je se druhým místem spokojen: Víc jsem dnes udělat nemohl

Biatlonistovi Ondřeji Moravcovi těsně uniklo vítězství ve sprintu Světového poháru. Ve finském Kontiolahti skončil druhý, jen šest desetin sekundy za zlatým Francouzem Martinem Fourcadem. S výkonem byl český reprezentant spokojen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec skončil ve stíhacím závodě pátý

Ondřej Moravec skončil ve stíhacím závodě pátý | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Šest desetin vás dělilo od první příčky. Převládá teď radost, nebo drobné zklamání?
Tentokrát jsem spokojený. Sice je to šest desetin, tedy méně než v Hochfilzenu, ale prostě dneska už jsem víc udělat nemohl. Kór s Fourcadem to je hrozně těžké, když zná ty mezičasy. Když jsem ho viděl, jak dojížděl, tak jsem věděl, že už to nedám. V konci posledních pět set metrů jsem opravdu sotva lyžoval, takže tam už jsem tak nějak věděl, že to bohužel asi nedopadne, a tak se i stalo.

Pamatujete si, kdy jste byl naposledy takhle blízko k vítězství?
Nikdy. Pokaždé jsem byl druhý, už potřetí, ale vždycky o půl minuty za Fourcadem nebo za mladým Béčkem (pozn. red. Johannes Thingnes Bö). I proto jsem spokojený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonista Ondřej Moravec vybojoval stříbro ve sprintu Světového poháru

Vzpomenete si na své jediné prvenství ve Světovém poháru?
2013 po mistrovství světa v Novém Městě. Je to nádherný pocit, ale ten závod je úplně jiný. Ve sprintu je to ukázka, že ten člověk je na tom v tu chvíli nejlíp a je schopen bojovat od začátku do konce. Masáky jsou kolikrát svázané taktikou, to je trošku jiný závod, ale je to vítězství. Ale tenhle závod je daleko těžší, takže jsem spokojený.

Vy jste vynechal Světový pohár v Koreji na rozdíl od ostatních členů české reprezentace. Byl to dobrý krok?
Určitě. Ono tomu všechno nahrálo. Tím, že zrušili Světový pohár v Ťumeni, tak jsem mohl odjet sem na IBU Cup, což mi perfektně zapadlo do plánu. Závody minulý týden se mi povedly, což mě hrozně nakoplo a pak už jsem se soustředil jenom na dnešek.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme