MS v biatlonu se blíží, Moravec zřejmě vynechá smíšenou štafetu

Už tento týden se biatlonoví fanoušci dočkají. V norském Oslu začne mistrovství světa, na kterém se od českých reprezentantů v čele s Gabrielou Soukalovou opět hodně očekává. Čeští a českoslovenští biatlonisté totiž na vrcholných akcích získali dohromady 23 medailí a z toho devět jich přivezli za poslední dva roky. Ondřej Moravec ale po nemoci nejspíš nepojede smíšenou štafetu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec dnes v Ruhpoldingu dosáhl na další výborný výsledek

Ondřej Moravec dnes v Ruhpoldingu dosáhl na další výborný výsledek | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Na stojce jsem si věřil. Neskutečně jsem si věřil, že to tam dám. Jsem rád, že to dobře dopadlo. Snažil jsem se nevnímat diváky. Nejde to, ale na střelbu jsem se koncentroval, co to šlo, a vyplatilo se to,“ říkal před třemi lety.

Jeho úchvatnou rychlopalbou vestoje před bouřlivou kulisou v Novém Městě na Moravě a bronzem ze smíšené štafety český biatlonový boom tak trochu začal.

Medailové „žně“ ale přišly až předloni na hrách v Soči, kde Češi vybojovali celkem pět cenných kovů, do té doby přitom neměli jediného olympijského medailistu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ještě před pěti lety by MS v biatlonu asi žádné Čechy nezajímalo, teď se ale sportovního svátku v Oslu řada z nich nemůže dočkat. Více Jan Suchan

„Třetí místo je nádhera, a kdybych byl čtvrtý, byl bych opravdu naštván, ale tahle medaile tam je a jsem za to moc rád,“ usmíval se první český biatlonista s olympijskou medailí na krku, bronzový muž sprintu Jaroslav Soukup.

V Soči slavil i se smíšenou štafetou a Ondřej Moravec přidal dvě a Gabriela Soukalová jednu individuální medaili. Loni na mistrovství světa sice bylo cenných kovů o jeden méně, ale na druhé straně se český tým po deseti letech dočkal zlata.

„Kdo by se před pár lety vůbec nadál, že jsme něčeho takového vůbec schopní, takže je to úžasné a nikdy na tuto chvíli nezapomenu.“

„Je to štafeta, takže radost je čtyřnásobná a určitě si to užíváme o to více,“ radovali se Gabriela Soukalová s Michalem Šlesingrem, kteří se ještě společně s Ondřejem Moravcem a Veronikou Vítkovou o zlato ve smíšené štafetě zasloužili.

Navázat na skvělé úspěchy posledních let se pokusí parta trenéra Ondřeje Rybáře od čtvrtka do příští neděle v Oslu na Holmenkollenu, kde bude k mání celkem 11 sad medailí.

Nominace na MS v biatlonu v Oslu:

Muži: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Adam Václavík.
Ženy: Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Jessica Jislová.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme