Müller dělal málo, Žídek je dříč, nebojí se Ondřej Moravec změny servismana. Biatlonová sezona startuje štafetou

Ve švédském Östersundu dnes začne nový ročník Světového poháru biatlonistů. Český tým se bude v úvodu právě začínající sezony spoléhat na osvědčená jména, tedy alespoň na trati. U mazacího kopyta už ale nebude stát Němec Danielo Müller. Dosavadní šéf servismanů, který se přípravou lyží podílel na několika úspěších, nedávno odešel k reprezentaci Běloruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec dnes v Ruhpoldingu dosáhl na další výborný výsledek

Ondřej Moravec dnes v Ruhpoldingu dosáhl na další výborný výsledek | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

V buňce českého týmu v Östersundu je zaručeně už teď v ranních hodinách rušno. Servisman parafínuje, práškuje a testuje lyže, aby Koukalové, Šlesingrovi a dalším v závodě neujížděla konkurence.

Lyže reprezentantů už ale na rozdíl od minulých sezon, z několika důvodů, nemá v rukou Danielo Müller.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisty v Östersundu sleduje reportér ČRo David Nyč

„Loňská sezona v podání Daniela už nebyla podle mého názoru dobrá. Nikam jsme to neventilovali, ale na můj vkus dělal strašně málo. Změny bych se vůbec nebál, Tomáše známe dlouho, servis dělá deset dvanáct let a je to neskutečný dříč,“ chválí Ondřej Moravec Tomáše Žídka, který má nově na starosti přípravu lyží.

Rychlá skluznice samozřejmě zvýší šanci na úspěch a může hrát moc důležitou roli, na druhou stranu, bez natrénovaných hodin a dobré formy by neuspěl ani závodník na lyžích s vrtulemi. Proto trenér Ondřej Rybář nepovažuje změny vyloženě za klíčové.

„Byla reakce, jak chceme jezdit výsledky, když nám odejde servisman, který stál za všemi úspěchy. Komentoval jsem to tak, že bez sportovců to nejde. Sportovci jsou číslo 1,“ upozorňuje trenér. Už po zveřejnění zprávy od odchodu trenéra napsal biatlonový svaz reakci, podle které může Müllera bez větších problémů nahradit.

A tak musí hlavně sami závodníci rychle jet a přesně střílet. První možnost ve Světovém poháru budou mít už dnes odpoledne, v půl čtvrté začne závod smíšených štafet, ve kterém se Češi představí ve složení Veronika Vítková, Gabriela Koukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme