Mužskou štafetu biatlonistů na MS rozjede Krupčík. Dostal přednost před Václavíkem

Kvarteto biatlonistů Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář nastoupí do sobotní štafety mužů na mistrovství světa v Hochfilzenu. Závod začne ve 14.45.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Krupčík dostal na prvním úseku přednost před Adamem Václavíkem.

„Tomáš má za sebou vydařený vytrvalostní závod, kde se mu nepovedla pouze jedna ze čtyř položek. Navíc podal i slušný výkon v běžecké části. V jeho prospěch hrají také stabilnější střelecké výkony během této sezóny,“ řekl trenér mužů Michael Málek.

Druhý úsek pojede Moravec. Stříbrný medailista z vytrvalostního závodu sice neměl po čtvrtečním závodu dobrou noc a necítil se ideálně ani na tréninku, ale měl by být v pořádku. „Ondra tady má formu a druhý úsek je hodně důležitý. Buď nás může opět vrátit do hry, nebo upevnit pozici v popředí,“ podotkl Málek.

Koukalová v cíli štafety: Věřila jsem na medaili, ale bohužel nás nepodržely lyže

Číst článek

Na třetím úseku se představí Šlesingr, který si výsledkem na dvacítce zajistil v Hochfilzenu účast v nedělním závodu s hromadným startem. „Jsem přesvědčený, že mu to dodá potřebného klidu a pomůže v koncentraci,“ řekl Málek.

„Štafeta je o tom, že se musí jet v kontaktu a z toho pak dokáže být výsledek. O tom to je, udržet štafetu v kontaktu a pak se uvidí, kdo zvládne líp konec. Jinak jsou týmy silný, že tam je šest osm štafet, které se o to budou prát,“ řekl Krčmář.

Finišman Krčmář, který má podobně jako Moravec problém s dutinami, doufal, že štafetu mužů zvládne lépe než tu smíšenou v úvodu šampionátu. „Vezmu si z mixu ponaučení. Nebudu na sebe tak přísný a pojedu svůj závod,“ řekl.

Do šestého místa skončili muži ve štafetě předloni v Kontiolahti (6.) i před rokem v Oslu (5.) a dvakrát pátí byli i v této sezoně Světového poháru. Jen naposledy v Anterselvě byli třináctí, jelikož Václavík musel na dvě trestná kola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme