Mužskou štafetu na MS biatlonistů vyhráli Rusové. Češi po chybách na střelnici skončili desátí

Z vítězství ve štafetě mužů na mistrovství světa v biatlonu se těší Rusko, pro které nejcennější medaili vybojoval Anton Šipulin, jenž v závěru odolal tlaku Martina Fourcada. Český tým skončil desátý poté, co ho na druhé střelecké položce přibrzdily chyby Tomáše Krupčíka, které nakonec vedly až k trestnému kolu. Šampionát v rakouském Hochfilzenu vyvrcholí v neděli, kdy jsou na programu závody s hromadným startem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Krupčík

Tomáš Krupčík | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Českou štafetu rozeběhl Tomáš Krupčík. Devětadvacetiletý reprezentant sice první střelbu absolvoval bez většího zádrhelu, ale položka vleže mu vůbec nevyšla. Krupčík totiž musel na jedno trestné kolo, jeho ztráta narostla na více než minutu a bylo zřejmé, že se šance na dobré umístění rozplynuly.

Jako druhý v českém dresu odstartoval Ondřej Moravec, jenž vyrazil se ztrátou 90 sekund na vedoucí Němce. Vicemistr světa z individuálního závodu se sice vyvaroval větších problémů na střelnici, nicméně i on nabral na nejlepší ztrátu.

Michal Šlesingr pomyslný štafetový kolík převzal na 17. příčce. Český biatlonista sice na střelnici pětkrát chyboval, ale i tak dokázal svůj tým dostat do elitní desítky.

Hračka pro trenéry biatlonistů. Český tým pracuje i s 'odolným hlásičem časů'

Číst článek

Finišman českého kvarteta Michal Krčmář měl však těžký úkol, aby se posunul ještě výš, protože na deváté Bulhary ztrácel takřka 20 sekund.

Krčmář se na pomezí nejlepší desítky držel po celou dobu svého představení. Český biatlonista desáté místo nakonec udržel, ale musel o něj bojovat až do posledních metrů.

Zlato získalo Rusko, domácí Rakousko slaví bronz

V boji o zlatou medaili si to tentokrát rozdaly štafety Ruska a Francie. Zatímco za Rusko finišoval Anton Šipulin, za Francii Martin Fourcade. Druhý jmenovaný sice do svého úseku vybíhal na třetí příčce, ale brzy se dostal za vedoucího Šipulina.

Po poslední střelbě Šipulina a Fourcada dělily pouhé čtyři sekundy. Vedoucí Rus ale náskok udržel a dojel si pro zlatou medaili. Bronz pro domácí Rakousko v závěru vybojoval Dominik Landertinger.

Mistrovství světa v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Rusko (Volkov, Cvetkov, Babikov, Šipulin) 1:14:15,0 (0 tr. okruhů + 3 dobíjení), 2. Francie (Beatrix, Fillon Maillet, Desthieux, M. Fourcade) -5,8 (0+4), 3. Rakousko (Mesotitsch, Eberhard, Eder, Landertinger) -20,1 (0+10), 4. Německo -29,6 (0+8), 5. Itálie -1:30,8 (0+5), 6. Ukrajina -1:41,3 (0+10), 7. USA -1:50,5 (0+8), 8. Norsko -2:22,3 (1+8), 9. Bulharsko -2:50,3 (1+7), 10. ČR (T. Krupčík, Moravec, Šlesingr, Krčmář) -3:10,0 (1+15).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme