Na Slovensku propuklo slalomové šílenství. O Světový pohár v Jasné je obrovský zájem

Nejsledovanějším sportem na Slovensku je v posledních týdnech jednoznačně lyžování. Konkrétně slalom žen. Dvě slovenské lyžařky Petra Vlhová a Veronika Velez Zuzulová totiž sbírají pódiová umístnění. Nic lepšího si tedy organizátoři Světového poháru ve středisku Jasná nemohli přát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenským slalomářskám se letos velmi daří

Slovenským slalomářskám se letos velmi daří | Zdroj: Reuters

Pro slovenské lyžování jsou to historické okamžiky. Dvě lyžařky pravidelně sbírají pódiová umístění a nyní se navíc představí na domácí půdě.

V tuto chvíli se zdá, že organizátoři mají jediný problém - strach o to, aby jim vydržel sníh, který v uplynulých dnech v Jasné napadl. Závody Světového poháru ve slalomu a obřím slalomu bude Slovensko hostit 5. až 7. března.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prodej vstupenek na Světový pohár v lyžování v Jasné sleduje přímo na Slovensku zpravodaj ČRo Petr Vavruška

Od té doby, co se začalo slovenským závodnicím Velez Zuzulové a Vlhové dařit, se vstupenky na tyto závody Světového poháru prodávají neuvěřitelně rychle, jelikož Slováci věří, že přijdou další vítězství.

Světový pohár v alpském lyžování se na Slovensko vrací po více než 30 letech a zájem o vstupenky dokládá i fakt, že místa na sezení v cílovém prostoru, kterých bylo k dispozici pět tisíc, jsou již vyprodaná.

Také vstupenky na stání se prodávají velmi dobře, a organizátoři kvůli tomu dokonce před pár dny pozastavili jejich distribuci, aby si udělali inventuru prodaných lístků.

Vzhledem k tomu, že se závod koná nedaleko českých hranic, se dá přepokládat, že do Jasné dorazí i řada fanoušků z Česka.

Nemalou výzvou bude pro organizátory také parkování. Lyžařské středisko Jasná totiž bude v normálním provozu, když bude uzavřena pouze závodní sjezdovka, na které se Světový pohár uskutečnil i před více než 30 lety.

ČRo, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme