Na trati mě povzbuzovali i česky fandící Francouzi, těšilo po vítězství Koukalovou

Nejlepší biatlonová stíhačka se znovu jmenuje Gabriela Koukalová. Za stíhací závody dostala v minulé sezóně malý křišťálový glóbus a teď ovládla i ten první v novém ročníku Světového poháru. Triumfovala ve švédském Östersundu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová v cíli vítězného závodu

Gabriela Koukalová v cíli vítězného závodu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Je to boží. Je to hrozně boží,“ rozplývá se Gabriela Koukalová.

„Na trati jsem slyšela spoustu česky fandících fanoušků. Nakonec jsem ale zjistila, že česky fandili i Francouzi, což bylo velmi milé. Volali: Gabi, pojď, pojď, jedu, jedu, zkrátka takové to základní fandění.“

Přehrát

00:00 / 00:00

„Je to boží. Je to hrozně boží,“ rozplývala se Gabriela Koukalová po vítězství v Östersundu

Spolu s fanoušky, kteří byli na stadionu, mohli sledovat suverénní výkon obhájkyně celkového vítězství ve Světovém poháru. Vedení se totiž ujala hned po úvodní střelbě, což ovšem sama netušila.

„Hlavně jsem to málem popletla, protože jsem si myslela, že jedu celý druhý kolo druhá. Že si Marie (Dorinová Habertová – pozn. red.) vystřílela takový náskok, že je v nedohlednu a možná už odjela ze střelby, ještě než jsem na ni já stihla přijet,“ přiblížila po dojezdu Koukalová.

„Že je to jinak jsem zjistila, když mi asi metr před tím, než jsem si chtěla stoupnout na dvojku, říkali, ať jdu na jedničku. Začala jsem si myslet: Ježíši, to je blázen, co blbne. A pak mi došlo, že se asi něco muselo stát. Nevěděla jsem, jak odstřílela, takže to pro mě bylo příjemné překvapení.“

Koukalová ještě před druhou střelbou nevěděla, že vede. Mám větší motivaci než včera, radovala se

Číst článek

Nakonec to ale byla Gabriela Koukalová, která se díky bezchybné palbě vleže rázem ocitla v nedohlednu, takže i když minula jeden terč na první položce vestoje, stále vedla. Obavy dostala až po závěrečné střelbě, přestože nezaváhala a měla k dobru osmnáct sekund na Italku Wiererovou a Němku Dahlmeierovou.

„Myslela jsem si, že mě v posledním kole převálcují. Když jsem ale 400 metrů před cílem na obrátce viděla, že pořád vedu, tak to byl skvělý pocit,“ přiznala Koukalová.

Jednu drobnou vadu ale přesto měl.

„Mrzelo mě, že jsem si nestihla vzít vlajku. Ale netroufala jsem si, protože jsem si říkala, že je tady dojezd na stadion takový zrádný. Bylo by blbý, kdyby mě nakonec přefrčely,“ dodala česká biatlonistka, která v průběžném hodnocení Světového poháru drží druhou příčku.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme