Na Turné 4 můstků v Oberstdorfu kvůli blackoutu zrušili tréninkové kolo

Diváci stanovili nový rekord návštěvnosti kvalifikace Turné 4 můstků. Přišlo jich 13,5 tisíce, málem se ale vraceli domů ještě před začátkem. Způsobil to výpadek proudu v celém Oberstdorfu, kvůli kterému bylo zrušeno jedno tréninkové kolo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blackout během kvalifikace na první závod Turné 4 můstků v německém Oberstdorfu

Blackout během kvalifikace na první závod Turné 4 můstků v německém Oberstdorfu | Zdroj: ČTK

„Už jsem byl rozcvičený, šel jsem na věž a zrušili to, protože jsme se tam neměli jak dostat, když nejel výtah,“ popsal nezvyklou situaci zkušený skokan Jakub Janda.

„Pak se to rozjelo a bylo to hrozně rychlé. Skočili jsme, přijel jsem nahoru, jenom jsem dal servisákovi lyže a šel jsem znovu, takže na rozcvičení, protažení nebo analýzu videa vůbec nebyl čas,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Turné 4 můstků v Oberstdorfu kvůli blackoutu zrušili tréninkové kolo. Více Tomáš Kohout

Závodníci – a nejen oni – navíc neměli téměř žádné informace o tom, co se děje a za jak dlouho by se mohlo vše vrátit do normálu.

„Bylo to trošku chaotické, ale myslím si, že to bylo pro všechny stejné, na to se vymlouvat nemůžu,“ pokrčil Rameny Roman Koudelka, v kvalifikaci 20. nejlepší z Čechů.

S ještě větším nadhledem hodnotil výpadek proudu v celém Oberstdorfu Lukáš Hlava. „Opravili to, nahodili to a pustili to.“

A on přišel, viděl, skočil a kvalifikoval se do dnešního závodu. Stejně jako Roman Koudelka a Jakub Janda bude skákat první kolo po 17.15.

Kvalifikace na první závod Turné 4 můstků v německém Oberstdorfu | Foto: Tomáš Kohout

Tomáš Kohout, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme