Namísto přípravy Koudelka před kvalifikací v Ga-Pa radši odpočíval. Vypnul motory, hlásí trenér

Někdo dělá za končícím rokem rád tlustou čáru, jiný by na něj rád navázal i 1. ledna. Skokani na lyžích na výběr nemají. Jak totiž letos dopadnou v kvalifikaci druhého závodu Turné čtyř můstků, tak jim rok 2015 začne. A platí to o všech čtyřech českých reprezentantech, kteří se dnes představí v Garmisch-Partenkirchenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beach volejbal? Kdeže... Roman Koudelka skončil v hromadě sněhu

Beach volejbal? Kdeže... Roman Koudelka skončil v hromadě sněhu | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Roman Koudelka, celkově třetí v pořadí Světového poháru, má účast v závodu jistou, ale rozhodně si skočí dva tréninkové pokusy a počítá i s kvalifikací. V Oberstdorfu ji vynechal a spíše trenér Schallert se prý pak bál konfrontace se zkušeným Japoncem Kasaiem ve vyřazovacím kole.

„Byl z toho nervózní, protože dvojce byly silné. Mohli jsme skočit 125 metrů a jít na párek (smích). Říkal, že si pak oddechl. Skoky ale nebyly úplně ono. Doufám, že v Ga-Pa se to zlepší,“ říká Roman Koudelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Koudelka věří, že oproti Oberstdorfu přidá v Ga-Pa ke skokům metry navíc

Vytouženému zlepšení přizpůsobil s trenérem i přípravu. Zatímco trio Jan Matura, Jakub Janda a Antonín Hájek trénovalo v tělocvičně, Koudelka zůstal na pokyn kouče na hotelu a relaxoval.

„Tenhle volný den je opravdu velmi, velmi důležitý. Aby zregeneroval, aby zase nabral energii. Aby vypnul motory. Pak je trochu nahodíme a ve čtvrtek začneme znova. Opravdu začneme. A to je ten cíl. Aby před prvním kolem závodu seděl nahoře s nabitými baterkami a aby si byl jistý v technice,“ vysvětluje Rakušan Richard Schallert plány, jaké má s Romanem Koudelkou.

Pětadvacetiletý skokan se během středeční kvalifikace bude prát i s přívaly sněhu, které v Alpách neustávají už šestým dnem.

„Moc to nevnímám, je to pro všechny stejné. Jsme na to zvyklí, párkrát jsme už v takové chumelenici skákali. Spíš dopad byl docela nebezpečný. Byl pomalý, a kdo si nedal pozor jako Simon Ammann, tak na to doplatil,“ zmiňuje Roman Koudelka soupeře, který po pádu ztratil naděje na slušné umístění v Turné čtyř můstků.

Kvalifikace na druhý závod začne ve 13 hodin a 45 minut.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme