Nejlepších může být i 12 holek, pak rozhodují detaily, říká Erbanová. Druhé místo slavit nebude

Karolína Erbanová získala na Světovém poháru v Berlíně stříbro v závodu na pětisetmetrové trati, o chvíli později obsadila česká rychlobruslařka šesté místo na kilometru. To může ještě vylepšit, během náročného programu v německé metropoli ji kilometrový závod čeká mimořádně ještě jednou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová na mistrovství světa v Heerenveenu po zisku bronzové medaile.JPG

Karolína Erbanová na mistrovství světa v Heerenveenu po zisku bronzové medaile.JPG | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Po titulu mistryně Evropy jste získala druhé místo na pětistovce ve Světovém poháru. Takže leden je úspěšný?

Pětistovka se povedla, i když týden tak dobrý nebyl. V přípravě jsem se necítila moc dobře a první stovka byla za 10,6. Ale to kolo po ní mi udělalo velkou radost.

Jak velký rozdíl je mezi titulem mistryně Evropy a konfrontací ve Světovém poháru?

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Erbanová měla náročný program, pětistovku zajela skvěle

Rychlobruslení je nevyzpytatelné a závod od závodu je to jiné. Holek, které mohou být nejlepší, je ve skupině A třeba 10 nebo 12. Pak je to o nejmenších detailech.

Třeba s kilometrem nejsem úplně spokojená. Je to sice můj třetí čas pod minutu a 16 vteřin, což mi na začátku sezony nešlo zajet, ale trošku jsem tu pětistovku cítila. Měli jsme snad nejmenší přestávku, co jsem zažila. Ale na to se nebudu vymlouvat. Kilometr jako na ME zajet můžu, jen se potřebuju víc připravit.

Jela jste někdy takhle důležité závody takhle rychle za sebou?

Šla jsem na pět minut na kolo a pak hned do haly, ale pro všechny to bylo stejné. I na Evropě jsme měli odstup větší. Tady se jede pětistovka a kilometr v jeden den, protože tu máme ještě jeden „kilák“, což je rarita. V Berlíně je to kvalifikace na MS ve sprintu, tak se jede ještě jednou, to se normálně nestává.

Teď je možná čas na malou oslavu. Jak své první druhé místo na pětistovce oslavíte?

Půjdu se vyjet na kole, pak si dám večeři a budu ráda, že jsem ráda. Na žádné velké oslavy to není.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme