Nejlepším českým hendikepovaným sportovcem je lyžařka Tereza Kmochová

Lyžařka Tereza Kmochová podruhé v životě ovládla anketu o nejlepšího českého hendikepovaného sportovce. Pětadvacetiletá pražská rodačka ovládla loňskou deaflympiádu, ze které si přivezla pět zlatých medailí. V anketě porazila snowboardrossaře Tomáše Pazderu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Kmochová je nadějná juniorka ve sjezdovém lyžování

Tereza Kmochová je nadějná juniorka ve sjezdovém lyžování | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Tereze Kmochové k vítězství v anketě výrazně napomohly výsledky z deaflympiády, kde v alpském lyžování vybojovala pro české barvy pět zlatých medailí.

Studentka molekulární biologie na Univerzitě Karlově ovládla v Rusku všechny disciplíny, do kterých nastoupila. „Užila jsem si to ohromně, i když to nebylo tak lehké. Měla jsem před závodem hrozný nervy a věděla jsem, že nesmím udělat žádnou chybu. Jinak by mě Rakušanky mohly ohrozit,“ popisovala své úspěchy.

Ze dvou deaflympiád, které ve své kariéře absolvovala, má už 7 zlatých medailí a zúčastňuje se i závodů se zdravými lyžařkami a anketu o nejlepšího českého hendikepovaného sportovce vyhrála znovu po dvou letech.

Prvenství ve stejné soutěži získal také druhý v pořadí - snowboardcrossař Tomáš Pazdera, který překonal favorizované ruské soupeře v jejich domácím prostředí.

Třetí příčku obsadil kvadruplegik David Drahoninský, mistr světa v lukostřelbě. Ten navíc společně se svými reprezentačními kolegy ovládl pořadí družstev.

Nejlepší juniorkou se stala atletka Tereza Jakschová a mezi juniory triumfoval cyklista Ivo Koblasa.

Tereza Kmochová a Tomáš Pazdera, čeští deaflympionici | Foto: Šárka Ševčíková

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme