Němci znovu vyhráli smíšený závod skokanů na MS, Češi skončili devátí

Němečtí skokani na lyžích suverénně obhájili titul mistrů světa v soutěži smíšených družstev. Carina Vogtová, Markus Eisenbichler, Svenja Würthová a Andreas Wellinger dnes zvítězili s obrovským náskokem 36,2 bodu před kvartetem Rakouska. Bronzové medaile získali Japonci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí skokani obhájili titul mistrů světa. Zleva: Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger, Svenja Würthová, Carina Voghtová

Němečtí skokani obhájili titul mistrů světa. Zleva: Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger, Svenja Würthová, Carina Voghtová | Zdroj: Reuters

Češi ve složení Marta Křepelková, Jakub Janda, Barbora Blažková a Roman Koudelka nepostoupili z 1. kola a skončili devátí. Postarali se tak o nejlepší český výsledek v soutěži, která se poprvé uskutečnila v roce 2013 ve Val di Fiemme. Do nejlepší osmičky přitom chybělo kvatetu půl bodu.

„Ten se dá najít v délce skoku, větrné kompenzaci, nebo stylových známkách. Je to hrozná škoda,“ mrzelo po prvním kole Romana Koudelku, který z českého týmu předvedl nejvydařenější skok. V družstvech by rád zaútočil na první pětku, v individuálním závodě by si přál skončit v první desítce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Romana Koudelku mrzel po závodě chybějící půl bod

Němci od začátku ve sněžení navyšovali odstup od soupeřů. Po prvním kole vedli skoro o 18 bodů před Rakouskem a ve druhém dějství soutěže náskok zdvojnásobili.

Olympijská vítězka Vogtová má stejně jako předloni ve Falunu zlatý double - vyhrála závod žen a z prvního místa se radovala i v soutěži smíšených družstev. Jako jediná z týmu skákala soutěž předloni i poprvé ve Val di Fiemme, kde byli Němci třetí.

Křepelková skočila 76 metrů, Janda 88 metrů a Blažková 77 metrů. Koudelka se ve čtvrté sérii odrazil k výborným 94 metrům a přiblížil tým k osmému místu. Nakonec měli Češi v součtu 403,3 bodu a prohráli o pouhých pět desetin s Američany.

Soutěž smíšených skokanských družstev se na mistrovství světa konala potřetí a Češi v ní poprvé neskončili poslední. Ve Val di Fiemme v roce 2013 byli desátí a předloni ve Falunu jedenáctí. Tentokrát v Lahti startovalo čtrnáct družstev.

Tomáš Kohout, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme