Ondřej Bank je v ČR. S hlavou to není sranda, říká a chystá se na vyšetření

Sjezdař Ondřej Bank už je zpátky v Česku a se svými blízkými. Do cíle kombinačního sjezdu v americkém Beaver Creeku letěl v bezvědomí teprve před pěti dny, ale i když dnes přistál s pěkně barevným a sešitým obličejem, byl v dobré náladě a uvolněný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank po příletu z USA

Ondřej Bank po příletu z USA | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Jak jste přežil cestu, která je dlouhá i normálně? Dnes to asi bylo o něco horší?

Naopak to bylo o něco lepší, protože jsem letěl business class, za což vděčím naší pojišťovně. Bylo to dobré, celou dobu jsem spal a chodili mě hlídat, jestli nespím moc tvrdě.

Jak se teď cítíte?

Jsem unavený. Myslím, že časový posun a to všechno funguje, ale na to, co se posledních pár dní dělo, se cítím docela dobře.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Bankem mluvil okamžitě po přistání reportér ČRo Tomáš Kohout

Prý i vás samotného překvapilo, jak rychle se dáváte dohromady a jak se vše hojí. Stehy by prý mohly jít brzo ven?

To jsem nebyl já, ale všichni kolem mě říkají, že vypadám líp a líp. Nevím, jestli to mám brát vážně. Od začátku se cítím dobře. Naštěstí jsem nevnímal tu nejhorší pasáž. To, že jsem byl v bezvědomí, šlo mimo mě. Od té doby se cítím dobře a dobře vnímám. Hned jsem věděl, co je za datum, což ani normálně nevím. Spíš se mi rozsvítilo.

Když už, tak jen sjezd. Ondřej Bank přemýšlí o pokračování v kariéře

Číst článek

Co vám pomáhalo v rekonvalescenci? Byly to i vzkazy od soupeřů? Také jste hned od začátku žertoval.

Asi je to tak nejlepší. Fakt jsem byl rád, že vnímání a myšlení bylo relativně normální. S hlavou to není sranda, takže jsem byl fakt rád, že v tomhle směru to vypadalo normálně. Ještě jedu na vyšetření na Homolku a snad všechno vypadne dobře. Ostatní oděrky a vyvrknutý kotník mi moc nevadí.

Krev prodává víc než úspěch, říká Bank. Pád chce využít na dobročinnost

Číst článek

Kolik bude dalších vyšetření? Co všechno vás čeká?

Asi toho bude hodně. Když už budu tady, tak to uděláme poctivě. Znovu mě čeká magnetická rezonance hlavy, protože to nechceme podcenit, dál vyšetření kotníku a zlomené kůstky, jestli nebude potřeba udělat malý operační zákrok.

Už vás na fotografii nebo přes internet viděl syn? Reagoval nějak?

Viděl mě, ale reaguje vždycky, takže mu to je jedno, pokud nedělám nějaké nesmysly a opičky. Čekají na mě a jsem rád, že už dnes se potkáme a budeme spolu.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme