Ondřej Bank se chtěl na MS sjezdařů zúčastnit tréninku. Plány mu zhatily trenérské povinnosti

O půlnoci nasedl do auta a ráno se objevil ve Svatém Mořici, kde dnes slavnostně začne mistrovství světa v alpském lyžování. Ondřej Bank už je zase ve svém lyžařském živlu a bude ve Švýcarsku pomáhat českému týmu. Původní plán byl ale překvapivější - bývalý sjezdař se měl znovu postavit na start v reprezentačním dresu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká a Ondřej Bank

Ester Ledecká a Ondřej Bank | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

„Vymyslel jsem si, abych se pobavil a zavzpomínal, že bych si tady dal tréninky. Jako takový závodící trenér. Mohl bych poradit klukům z pozice toho, že jsem to jel. Přišlo mi to dobré, jenže jsou tyto tréninky ve stejný čas jako ty ženské, takže by se to nestíhalo. Musel jsem si tedy vybrat, komu se budu věnovat,“ vysvětlil Ondřej Bank.

Tou vyvolenou je nakonec Ester Ledecká a na start ženských oficiálních tréninků pořadatelé Ondřeje Banka samozřejmě nepustí, takže místo lyžování v závodním tempu bude k ruce jen při prohlídkách trati nebo při konzultacích u videa.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Bankem v dějišti MS alpských lyžařů mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

Je to pro něj stále komická představa, prohánět se po svahu je Ondřeji Bankovi pořád bližší. Nebýt výpomoci Ester Ledecké, vrhnul by se tu z kopce dolů, i když o kondici prý už dávno přišel, navzdory podzimní účasti v taneční soutěži.

„Tam jsem to vždycky nějak ošulil, takže to nebylo o fyzickém a tanečním umu. Myslím, že by to bylo ostrý, plival bych krev. Jel bych to rád, ale muselo by to mít smysl. Kdybych to pak mohl s klukama rozebírat a testovat třeba lyže, tak to by mě bavilo,“ přiznává bývalý elitní lyžař.

Pravidla start v měřeném tréninku Ondřeji Bankovi umožňují, i jeho bratr a teď trenér Ester Ledecké Tomáš Bank s tím původně počítal, ale nakonec je rád, že si tenhle návrat odpustí.

„Byl vždycky dobrým lyžařem, ale na druhou stranu jsem si oddechl, že se během kariéry nezabil a že je relativně zdravý, takže proč zbytečně pokoušet štěstí. Ten sjezd není jednoduchý a je tam hodně skoků – bez motivace to nemá smysl zkoušet,“ dodává Tomáš Bank.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme