Opět vítězná Koukalová: Úžasný pocit. Hned jsem si vzpomněla na triumf v Novém Městě

Biatlonistka Gabriela Koukalová vstoupila do nového kalendářního roku tím nejlepším způsobem, když se jí podařilo vyhrát v německém Oberhofu. Krátce po vítězném dojezdu poskytla česká reprezentantka, která zaznamenala již třetí triumf v probíhající sezoně Světového poháru, rozhovor Českému rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová v cíli novoměstského sprintu

Gabriela Koukalová v cíli novoměstského sprintu | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Podařilo se vám vyhrát poslední závod roku 2016 a nyní i ten první po Novém roce. To musí být jistě příjemný pocit…

Je to úžasný a skvělý pocit. Opět jsem si vzpomněla na Nové Město, kde jsem stála na tom největším stupínku, a byla jsem dojatá.

Kromě slavnostního vyhlášení máte za sebou i vyhazování do vzduchu od českého týmu. Jak na to reagovalo vaše potlučené pozadí z exhibice na Schalke?

Přehrát

00:00 / 00:00

S Gabrielou Koukalovou po vítězství v Oberhofu mluvil reportér ČRo Jan Suchan

Tyhle rány se naštěstí hojí rychle. Nadšení z výsledků přebije jakoukoliv bolest. Spíš doufám, že se nestalo nic těm, kteří mě vyhazovali, protože po těch vánočních svátcích tam možná něco málo přibylo.

Kromě výsledkové listiny jste měla jedničku i v té startovní. Jaké to pro vás bylo?

Mnohdy je lepší se vůbec nezabývat tím, jak pracují ostatní, protože vás to jinak rozptyluje a bere vám to koncentraci. Soustředila jsem se tedy jenom sama na sebe a na to, abych všechno zvládla. A to je asi ta cesta.

Podala jste výtečný běžecký výkon – druhý nejrychlejší ze všech. Přitom hned v cíli jste říkala, že to nebylo ono. Jak to tedy bude vypadat, až se budete cítit dobře?

Ono je to vždycky hrozně subjektivní. Byla jsem překvapená, protože jsem si myslela, že se vzhledem ke své konstituci nebudu moc chytat v kopcích. Dnes ale předvedli servismeni skvělou práci a přála bych si, aby to takto pokračovalo.

Další vítězství Koukalové. Česká biatlonistka ovládla sprint v Oberhofu

Číst článek

Máte dobrou výchozí pozici pro stíhací závod, do kterého vyrazíte s náskokem 21 sekund před druhou Mäkäräinenovou. Pokud zopakujete vítězství, půjdete do čela Světového poháru. Věříte, že byste se mohla vrátit do žlutého trikotu pro vedoucí ženu Světového poháru?

Musím říct, že odvykačka od žlutého čísla byla celkem příjemná, protože jezdit ve žlutém čísle je někdy nervy beroucí. Tuhle sezonu mám takovou free a jezdím pro radost, takže moc neřeším, jak to dopadne.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme