Pátá medaile z MS by byla neuvěřitelná, ale i tak jsem spokojená, říká Strachová

Jen tři alpští lyžaři v historii dokázali v jedné disciplíně získat medaili na pěti světových šampionátech. Šárka Strachová se k těmto rekordmanům nepřidá - nevyšlo jí to o tři desetiny. Právě tolik česká slalomářka ve Svatém Mořici ztratila na bronzové umístění při svém posledním slalomu na mistrovství světa v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová

Šárka Strachová | Foto: AP, Peter Schneider | Zdroj: ČTK

Před druhým kolem jste říkala, že do něj půjdete s čistou hlavou. Nakonec jste jela jako ďábel. Vypadalo to, že jste si váš poslední slalom na mistrovství světa užila. Je to tak?

Užila, ale spíš jsem se snažila bojovat. Z jízdy jsem měla docela dobrý pocit, ale náskok mě překvapil. Možná nahoře byla nějaká rezerva, ale každopádně mě překvapilo, že dnes chyběl k medaili takový kousíček. A jestli ta medaile někde zůstala, tak to bylo v prvním kole – někde mezi 30. a 40. vteřinou, kde zůstaly nějaké tři čtyři desetiny. Páté místo je ale fajn. Získat pátou medaili z mistrovství světa by bylo něco neuvěřitelného, ale s pátým místem jsem spokojená.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Šárkou Strachovou po zisku 5. místa na MS ve slalomu mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

V cíli jste pak stála na pódiu pro vedoucí závodnici. Mezitím, co vám odpadávaly soupeřky, jste se smála a mávala do kamery. Věřila jste, že by mohla vyjít i medaile? Trochu to připomínalo rok 2009, kdy jste ve Val d'Isere byla druhá...

V medaili jsem nevěřila, protože závodnice vepředu měly celkem velký náskok. Oproti Val d'Isere byl tady kopec hodně jednoduchý a celkem krátký. Trať byla výborná, nebyla rozbitá a i byla jednoduše postavená. Někdo by tedy musel udělat opravdu zásadní chybu, jako třeba Veronika (Velez-Zuzulová, pozn. red.), která chytila špicara. Byl by to malý zázrak, kdyby to vyšlo.

Strachová při derniéře na MS končí ve slalomu pátá. Závod ovládla Američanka Shiffrinová

Číst článek

Váš manžel říkal, že vás nikdy neviděl připravovat se tak pečlivě. Má pravdu?

Pečlivě jsem se určitě připravovala. Do závodu jsem chtěla jít s tím, že jsem udělala maximum. Mám pocit, že se mi to povedlo a možná i proto jsem s tím pátým místem spokojená.

Kdybyste dokázala získat pátou medaili v jedné disciplíně na MS, tak by to bylo vyrovnání historického rekordu. Ale i tak má díky vám Česko čtyři medaile z mistrovství světa v lyžování – co to pro vás znamená?

Myslím, že ani čtyři medaile nejsou špatné. Na to, z jakých pocházím hor a jaké jsem měla zázemí. Jsem na sebe hrozně pyšná. A nejen na medaile z mistrovství světa a olympiády – i na to, že se ve světové špičce držím tak dlouho.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme