Podmínky na střelnici byly těžké, přiznal Šlesingr. Sedmé místo ho těší

Čeští biatlonisté mají za sebou povedený sprint na mistrovství světa ve finském Kontiolahti. V závodu ovlivněném silným větrem se hned tři vešli do první patnáctky. Na nejlepší výkon dosáhl Michal Šlesingr, který skončil zejména díky výbornému běhu sedmý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr v cíli sobotního sprintu

Michal Šlesingr v cíli sobotního sprintu | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Dneska byly podmínky na střelnici natolik těžké, že dvě rány nejsou až tak špatná střelba. Mělo být o trochu líp, ale sedmé místo je krásné a každé místo do desítky je krásné a může mě to těšit," reagoval na své umístění Michal Šlesingr.

Na sprinterský bronz ale zkušenému biatlonistovi chybělo 11 sekund.

Přehrát

00:00 / 00:00

S biatlonistou Michal Šlesingrem mluvil v cíli sprintu na MS reportér Jan Suchan

„S jedničkou na střelnici by to na bronz vyšlo, možná by to vyšlo i za normální rychlosti střelby. Ve větrných podmínkách jsem ztratil i dost času na střelnici. Kdybych byl odvážnější, mohlo by to pomoci, ale mohl jsem udělat i víc chyb,“ podotkl Šlesingr.

„11 vteřin ve finále není moc. Na zásadnějších věcech, jako je střelnice, se to dá nahnat. Ale není to úplně málo, chce to neskutečný výkon, abych to nahnal na trati," počítá biatlonista s přezdívkou Boušek.

Biatlonový sprint ovládl Johannes Bö, Šlesingra odsunuly chyby na 7. místo

Číst článek

Sprint ale Šlesingrovi nabídl výbornou pozici do stíhačky. „Dneska se mi jelo na trati dobře, doufám, že zítra se budu na trati zase cítit dobře. Tím, že půjde o kontaktní závod, tak povětrnostní podmínky na střelnici budou pro přijíždějící skupinky obdobné,“ věří Šlesingr.

„Ze sedmého místa se dá propadnout i zlepšit, těžko o tom spekulovat,“ uzavřel 32letý reprezentant.

Jan Suchan, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme