Poprvé v životě vyrazil na biatlon. Rodák z karibské oblasti má i české oblíbence

Biatlonový Světový pohár v Novém Městě na Moravě láká desítky tisíc fanoušků, hlavně díky nim je ve Vysočina aréně skvělá atmosféra. A nejsou to zdaleka jen Češi, kteří se tísní na tribunách u střelnice. Narazíte i na zahraniční diváky, kteří vyrazili na biatlon poprvé v životě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušků biatlonu dorazilo do Nového Města na Moravě opravdu dost

Fanoušků biatlonu dorazilo do Nového Města na Moravě opravdu dost | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Allan pochází z Karibiku, z malého ostrova Guadalupe. Nějaký čas pracoval ve Francii, proto prý fandí Martinu Fourcadovi. Poslední dva roky ale žije s českou přítelkyní Vendulou v Praze. A protože v Česku je biatlon velkým hitem, neměl na vybranou, tenhle prodloužený víkend tráví v Novém Městě na Moravě.

„Jsem fanoušek už od malička, takže se mnou to měl jednoduché k tomu přičuchnout, a tak jsme se rozhodli, že přijedeme a líbí se mu to,“ říká Vendula.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rodák z karibské oblasti Guadalupe Allan si v Novém Městě na Moravě na nízké teploty nestěžuje a fandí biatlonistům

Ano, Allan už dokonce poznává některé závodníky, a i mezi Čechy má své oblíbence. „Gabriela…a potom…jak se jmenuje? Á, ano, Ondra Moravec, ten je dobrý. V televizi jsem viděl už Světové poháry ve Švédsku a ve Slovinsku. Já jsem teda hlavně fotbalový fanoušek, ale biatlon je cool, díky té střelbě je to vždycky napínavý boj,“ povídá Allan.

S češtinou zatím karibský fanoušek biatlonu trochu bojuje, a tak o sobě dává vědět hlavně, když kolem projíždí Martin Fourcade. „Hurááá!“

Allan bude fandit i dnes, na programu jsou závody s hromadným startem. Mužský začne 15 minut před polednem, ženy se na trať vydají ve čtvrt na tři.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme