Před stíhačkou bych nevěřila, že skončím v první pětce, přiznala Soukalová

První tři střelecké zastávky absolvovala bez jediného zaváhání a na závěrečnou položku přijela jako vedoucí žena stíhacího závodu. Na závěrečné stojce ale udělala biatlonistka Gabriela Soukalová v hustém sněžení dvě chyby a do cíle nakonec v Novém Městě na Moravě dojela pátá se ztrátou přes 33 sekund na vítězku Darju Domračevovou z Běloruska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová vybojovala ve stíhacím závodu páté místo

Gabriela Soukalová vybojovala ve stíhacím závodu páté místo | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Startovala jste jako dvacátá v pořadí, nakonec jste se vyhoupla na páté místo. Jste spokojená?

Ráda jsem, kdyby mi někdo před závodem řekl, že budu do pátého místa, tak bych si myslela, že je určitě blázen.

Po třetí střelbě jste dokonce vedla. Jak jste se cítila? Tady, v husté chumelenici a na trati obklopené diváky…

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistku Gabrielu Soukalovou v cílí stíhacího závodu zpovídal Tomáš Kohout

Popravdě to bylo dost nepříjemné. Nikdo mi totiž neprojížděl cestu a bylo to mnohem těžší, než když jsem jela projetými stopami od závodnic z předchozího kola. Je ale fakt, že z diváků jsem se snažila vyčerpat co nejvíc energie. V posledním kole mě hnali, takže jsem ani neměla pocit, že bych se extra vydala.

Soupeřka pálila Vítkové do terče, odečet měl být prý větší. Není to úplně férové, říká

Číst článek

Sněhové vločky, které se při střelbě snášely, byly opravdu velké. Vy jste ale zrovna v tu dobu trefila na třetí položce všechny terče…

Je to stejné, jako když vás někdo hodí do vody a vy neumíte plavat. Nezbude vám nic jiného, než se o to snažit. Když jsem chvílemi něco viděla, tak jsem to zkusila. Měla jsem i hodně štěstí. Snažila jsem se zachovat chladnou mysl a zkoušet všechno jako při tréninku. Padalo to a já jsem nestačila valit oči.

Soukalová dojela ve stíhačce pátá, triumf slaví Běloruska Domračevová

Číst článek

Jak jste si užila konec týdne v Novém Městě na Moravě? Začalo to stříbrnou smíšenou štafetou, pokračovalo nepříliš vyvedeným sprintem a nakonec jste se vyhoupla ve stíhačce na pátou příčku. Jaké to bylo?

Mám na to krásné vzpomínky, lidé tady vytvořili nezapomenutelnou atmosféru. Holky ze zahraničních výprav mi říkali, že ne lepších závodech ještě nebyly. Fanoušci jsou úžasní. Jsem strašně šťastná, že patřím do našeho týmu a můžu přispět svými výsledky k popularizaci našeho sportu.

Další závody vás čekají hned příští týden v norském Oslo. Není vám líto, že doma strávíte jen den a pak zase hned odletíte?

Budu mi to hodně líto, strašně se mi totiž stýská po příteli.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme