Přenechat žlutý dres? Ani mi to tak nevadí, přiznala Koukalová po vytrvalostním závodě v Anterselvě

Když procházíte budovou u stadionu, z fotografií, které visí na zdi, se na vás usmívají vítězové a medailisté z Anterselvy. Gabrielu Koukalovou byste ale hledali marně. Když v jižním Tyrolsku oblékne startovní číslo a vyrazí na trať, obvykle z toho nejsou na její poměry kdovíjaké výsledky, a potvrdilo se to i ve vytrvalostním závodě, po němž musí přenechat žlutý dres Němce Lauře Dahlmeierové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová vybojovala ve sprintu druhou příčku

Gabriela Koukalová vybojovala ve sprintu druhou příčku | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Gabriela Koukalová byla po čtvrtečním závodě, který dokončila na 24. místě, zklamaná hlavně z nevydařené střelby. Minula totiž hned šest terčů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když se žlutého dresu zbavím před mistrovstvím světa, možná mi to ani tak nebude vadit, směje se Gabriela Koukalová

„Šest chyb je strašně moc. S tím se nedá závodit a pomýšlet na dobrý výsledek. Moc mě to mrzí, protože jsem si asi tak do třetího kola přišla hrozně nesmrtelná. A pak mi najednou došlo, že už sotva pletu nohama. I tak si myslím, že to bylo běžecky dobrý, tak snad zapomenu na střelbu,“ říkala v cíli Koukalová.

To na sobě ještě stále měla žlutý dres, který teď prý bez problémů a skoro až s radostí přenechá Němce Lauře Dahlmeierové.

„To nevadí. Když se ho zbavím před mistrovstvím světa, možná mi to ani tak nebude vadit,“ smála se Koukalová. Česká jednička se v tomhle období obejde bez žluté záře vedoucí ženy celkového hodnocení, i když stále má v Anterselvě čas získat ji zpět a objevit se i na místní zdi slavných.

V pátek si ale odpočine. Na programu je tentokrát vytrvalostní závod mužů na 20 kilometrů, který začne ve 14.15.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme