Připrava na MS se povedla, medaile ale pro biatlonisty nejsou povinností

Ve finském Kontiolahti bude zahájen světový šampionát biatlonistů. Ti čeští zažívají další skvělou sezonu, kterou by pochopitelně rádi vyšperkovali úspěchem na nejdůležitější akci roku. A i vzhledem k výborným umístěním v závodech Světového poháru se od nich čekají úspěchy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České Biatlonistky (zleva Gabriela Soukalová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Jitka Landová) se radují v cíli. Druhá štafeta není ani v cílové rovince

České Biatlonistky (zleva Gabriela Soukalová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Jitka Landová) se radují v cíli. Druhá štafeta není ani v cílové rovince | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Na MS jedeme s ‚nožem na krku.‘ Když jsme přivezli pódium z každého svěťáku, mělo by být i mistrovství světa. Ale já sportovcům říkám: ‚Předveďte, na co máte. Uvidíme, co se podaří‘,‘ nechce na své svěřence vyvíjet ještě větší tlak šéftrenér české reprezentace Ondřej Rybář.

Česká parta sbírá jeden úspěch za druhým, a tak je český fanoušek pořádně hladový a chce vidět další skvělé výsledky. Na vrcholnou akci sezony tým ladil formu ve slovinské Pokljuce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cíle české biatlonové výpravy pro MS zjistili reportréři ČRo David Nyč a Mirko Vasić

„Příprava probíhala především v dobré náladě. Zdraví při nás stálo a snažili jsme se připravit stejně jako předchozí roky před velkými akcemi. Máme z toho dobrý pocit, teď se ukáže, jak dobře jsme se připravili,“ vyhlíží Šampionát Gabriela Soukalová.

Tým se tedy připravoval stejně, jako třeba na loňskou olympiádu v Soči. Odkud čeští reprezentanti přivezli dvě stříbrné a tři bronzové medaile.

Možná ještě vylepšit by je mohla Veronika Vítková. „Je můj sen si medaili přivézt, když vidím, jak probíhá sezona. Ale když se to nepodaří, každé umístění do 10 místa je dobré,“ říká skromně třetí žena pořadí Světového poháru.

První start čeká české biatlonisty už ve čtvrtek při smíšené štafetě, kterou na webu zpravy.rozhlas.cz přenášíme živě.

 

Mirko Vasić, David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme