Prostě jsem jela špatně, nehledá výmluvy po 6. místě z MS Eva Samková

Snowboardcrosařka Eva Samková si medaili z mistroství světa neodveze. V semifinále upadla a celkově skončila na šestém místě. Materiál měla olympijská vítězka připravený skvěle a po závodě věděla, že šlo především o její chybu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková 14. ledna při tréninku na MS

Snowboardcrossařka Eva Samková 14. ledna při tréninku na MS | Zdroj: ČTK

„Kdybych jela maximum a byla šestá, bylo by to super, ale protože jsem udělala chybu, je to na prd, ale každou chybou se učím. Je znát, že jsem tolik nejezdila,“ lituje šestého místa na MS Eva Samková

„Trošku jsem si spravila náladu v malém finále, ale nebylo to nic extra. Byla jsem ráda, že jsem aspoň Dominique (Kanaďanku Maltaisovou, pozn. red.) dohnala, ale spokojená být nemůžu,“ ví česká snowboardcrossařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčinu vypadnutí v semifinále hledal s Evou Samkovou reportér ČRo Jakub Marek

O vypadnutí v semifinále rozhodla jediná chyba. „Byla to předposlední klopenka, jsou tam rychlé boule a musí na to trošku najet. Začala jsem zatáčet už na poslední bouli, což nemůžu, takže jsem spadla, prostě mě to koplo dolů,“ vysvětlila olympijská vítězka.

„Byla to jen moje chyba, prostě jsem jela špatně. Protože jsem jela za ní (Bulharkou Žekovovou, pozn. red.), tak jsem ji začala moc sledovat, přestala se soustředit na sebe. Zatočila jsem na bouli a to byl jasně podepsaný ortel,“ nehledá Eva Samková výmluvy.

Snowboardcrossařka Eva Samková vypadla na MS v semifinále, skončila 6.

Číst článek

Dalším bodem v programu jsou X Games v Aspenu. „Chci tam zajet co nejlepší výsledek. Tohle mi pomohlo se víc rozjet a víc si věřit. Tím, že spadne, se člověk vždycky něco naučí, ale musím taky něco začít dělat. Začít jezdit tak, jak jsem jezdila na olympiádě,“ má jasný cíl.

„Prkna byla super. Všechno okolo bylo skvělé, poskládané tak, že jsem mohla vyhrát, ale musela bych prostě jet líp,“ mrzí Evu Samkovou.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme