První stupně vítězů v sezoně. Koukalová dosprintovala v Östersundu na 3. místě

Pouze na dvě soupeřky nestačila biatlonistka Gabriela Koukalová ve sprintu Světového poháru ve švédském Östersundu. Na třetím místě zaostala o 20 vteřin za vítěznou Marií Dorinovou-Habertovou a druhou Kaisu Mäkäräinenovou. Ve druhé desítce skončily Eva Puskarčíková a Lucie Charvátová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Je to úžasné a jsem moc ráda. Je to obrovský pozitivní kopanec, velká motivace. Doufám, že to tak bude pokračovat nejen pro mě, ale i pro náš tým,“ řekla v cíli Českému rozhlasu třetí žena sprintu Gabriela Koukalová.

V Östersundu se uklidnil vítr, takže ve sprintu na 7 a půl kilometru neměly závodnice velké problémy na střelnici. Gabriela Koukalová byla na střelnici pomalejší než její největší konkurentky, ale udržela klid a čisté konto.

Koukalová se 'zrušila' už ve druhém kole. Špička je široká, ale mám na to, říká po třetím místě ve sprintu

Číst článek

„Hrozně ráda bych řekla, že jsem zpátky, ale stabilita v posledních trénincích nebyla taková jako minulý rok, ale jsem ráda, že se dnes snad to neštěstí podařilo prolomit,“ řekla o dvou nulách na střelnici.

Po druhé střelbě měla pouze 4sekundovou ztrátu na Francouzku Marii Dorinovou-Habertovou. V posledním kole ale nabrala další vteřiny a dojela s téměř dvacetisekundovou ztrátou.

Za českou obhájkyní velkého křišťálového glóbu supěla Kaisa Mäkäräinenová. Rychlá Finka musela po střelbě vestoje na trestný okruh, ale jednu chybu na trati odčinila a dostala se o 8 vteřin před Koukalovou.

Střelbu vleže zvládly bezchybně i další Češky – Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková. Všechny ale vypadly z elitní desítky po stojce. Puskarčíková udělala jednu chybu a skončila patnáctá, Charvátová se dvěma zaváháními o tři příčky za ní.

Veronice Vítkové se střelba vestoje nepodařila a se třemi chybami vypadla z elitní třicítky.

Zítra se ve Švédsku jede stíhací závod. Gabriela Koukalová odstartuje s dvacetisekundovou ztrátou, na zádech si potáhne Němku Dahlmeierovou.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme