Radost je velká, ale pořád to není vítězství, hodnotí Strachová 2. místo z Itálie

Lyžařka Šárka Strachová jde za svým dalším velkým snem. Mistryně světa ve slalomu z roku 2007 vyhlásila před letošní sezonou útok na Malý křišťálový glóbus za vítězství v disciplíně SP a v polovině dlouhodobé soutěže je druhá. Díky druhému místu v italské Santa Caterině přeskočila v pořadí slalomu Slovenku Vlhovou a Američanku Schiffrinovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová slaví druhé místo v Santa Catarině

Šárka Strachová slaví druhé místo v Santa Catarině | Zdroj: Reuters

„Radost je velká. To je vždycky z každého umístění na bedně. Slavit se teď nestíhá, po závodě, kdy je člověk na stupních vítězů, jsou nějaké příjemné povinnosti. Pak se sbalíme a vracíme se do Rakouska. Máme před sebou ještě 7 hodin cesty,“ říká Šárka Strachová jen několik hodin po závodě.

Na sjezdovce v Santa Caterině vybojovala před jedenácti lety bronz na mistrovství světa a dnes se jí velmi dobře povedlo už úvodní kolo. Před ní skončily jen Norka Lösethová a překvapivě Švýcarka Chableová a před druhou jízdou bylo jasné, že bude útočit na stupně vítězů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci Šárky Strachová na druhé místo v italské Santa Catarině získal reportér ČRo Jakub Marek

„Nejela jsem s tím, že útočím na bednu. Je hrozně důležité vůbec nepřemýšlet, kdo je za mnou, kdo přede mnou, ale soustředit se na samotnou jízdu a aktuální výkon. Pak už zbývá jen se koukat, jak jedou ostatní,“ nesledovala před svou jízdou nejlepší česká slalomářka průběžné pořadí závodu, který nahradil zrušený podnik v chorvatském Záhřebu.

I to pak možná zkušené třicetileté lyžařce pomohlo k posunu na druhou pozici za suverénní Norku Lösethovou. Díky svému nejlepšímu výsledku v sezoně se tak posunula už na druhé místo celkového pořadí nejtočivější disciplíny, dostala se před zraněnou Američanku Schiffrinovou a Slovenku Vlhovou, která nedokončila první kolo.

„Je to fajn. Budu se snažit, abych dál jezdila co nejlepší výsledky a atakovala stupně vítězů. A samozřejmě to pořád není vítězství,“ nespokojuje se s dílčím úspěchem Šárka Strachová, která je tak po pěti závodech o 94 bodů za Švédkou Hansdotterovou.

Šárka Strachová dojela druhá v závodě Světového poháru v italské Santa Caterině

Číst článek

O třetí místo se dělí Slovenky - Veronika Velez Zuzulová a Petra Vlhová, které už nedočkavě vyhlíží návrat Světového poháru na Slovensko, protože v březnu přivítá nejlepší slalomářky Jasná v Nízkých Tatrách.

„Moc se těším. Myslím si, že závody budou velmi hezké. Veronika (Slovenka Velez Zuzulová, pozn. red) říkala, že už je vyprodáno,“ doplňuje v polovině nadějně rozjeté sezony Šárka Strachová.

 

Povídání se Šárkou o druhém místě, pocitech na pódiu, konci doby bronzové, plánovaných oslavách, "taktice" na druhé kolo i o radosti z překonání počtu lajků, které získal Balů

Zveřejnil(a) Šárka Strachová dne 5. leden 2016

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme