Radši se ptejte, hledal Krčmář po bronzu ze stíhačky slova. Slavit nestihne, přesouvá se do Anterselvy

ROZHOVOR: Michal Krčmář zajel v nedělní stíhačce v německém Ruhpoldingu životní výsledek. V závodě Světového poháru skončil třetí, přestože startoval jako devětadvacátý. Výsledek ho překvapil, a tak v rozhovoru pro Radiožurnál zpočátku jen těžko hledal slova. Na oslavu s reprezentačními kolegy mu ale nezbyde čas, tým se totiž přesouvá do Tyrolska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář neskrýval po třetím místě radost

Michal Krčmář neskrýval po třetím místě radost | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Už jste si v hlavě stihl propočítat, o kolik míst jste se dnes zlepšil?

Ne, vůbec. Ani nevím, co mám říkat, takže se radši ptejte.

Byl jste stoprocentně úspěšný na střelnici, a to navzdory těžkým podmínkám. Kde se to ve vás vzalo, když takhle hustě sněžilo?

Pro mě to nebyly úplně těžký podmínky, akorát to trochu klouže na podložce. Jinak je to krásná zima. Když jsem tady byl loni pátý, taky chumelilo, takže tohle mi nějak úplně extra nevadí. Povedlo se mi zastřílet čistě, všechno mi tam popadalo a jsem za to strašně rád.

Stěžoval jste si po sprintu, že to není úplně ono. Co se změnilo od pátečního závodu?

Sníh padal na trať už od včera, takže nebyla úplně rychlá a byla náročná. Nejelo to tolik jako ve sprintu, což mi vyhovuje mnohem víc, když do toho člověk musí trošku hrabat a rubat.

Když jste vyjížděl po čtvrté střelbě, měl jste před sebou Rusa Šipulina. Jak moc jste věřil, že to zvládnete a že ho na běžeckém úseku překonáte?

Ještě tam byl Peiffer. Já se spíš soustředil na souboj s ním, ale pak jsem viděl, že Šipulin taky úplně nejede, tak jsem to zkoušel. Pak už to vypadalo, že to nedá a najednou pod kopcem jsem byl kousek za ním. Ještě nějakých 300 metrů do cíle jsem to znovu zkusil. Jemu musely dojít síly, usnadnil mi to.

Jaká bude oslava po nejlepším výsledku v kariéře?

Převléknu se, půjdu na ceremoniál, pak balit a zítra jedeme do Anterselvy.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme