Rychlobruslařka Erbanová bojovala na úvod MS o medaili. Nakonec ale bere z pětistovky čtvrté místo

Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila na úvod mistrovství světa v Koreji čtvrté místo, na které dosáhla v závodě na 500 metrů. Česká reprezentantka dlouho útočila dokonce na medaili, ale v poslední jízdě ji o cenný kov připravila Číňanka Jü Ťing. Ze zlata se raduje favorizovaná Japonka Nao Kodairaová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Rychlobruslařka Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Karolína Erbanová se v závodě představila v rámci čtvrté jízdy, ve které jela po boku ruské závodnice Angeliny Golikovové.

České reprezentantka navzdory opakovanému startu zaznamenala čas v hodnotě 37,80 sekundy, což jí v danou chvíli stačilo na jasné průběžné vedení s náskokem více než sedmi desetin na druhé místo.

Ve zbývajících osmi jízdách však 24letou rychlobruslařku z Vrchlabí překonaly tři závodnice, což znamená, že si Erbanová na úvod mistrovství světa v korejském Gangneungu připsala čtvrtou příčku ze závodu na 500 metrů. Za vítěznou Japonkou Nao Kodairaovou zaostala o 67 setin. Od medaile Češku dělilo 0,23 sekundy.

Erbanová si tímto výsledkem vylepšila své kariérní maximum v této disciplíně na světových šampionátech, když překonala sedmou příčku z roku 2015. Jejím největším úspěchem na mistrovstvích světa na jednotlivých tratích zůstává dva roky starý bronz ze závodu na 1000 metrů.

Další šanci na medaili bude mít česká reprezentace v sobotu, kdy Martina Sáblíková bude obhajovat zlato v závodě na 5 kilometrů.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Kangnungu (Korea):
Ženy:
500 m: 1. Kodairaová (Jap.) 37,13, 2. I Sang-hwa (Korea) 37,48, 3. Jü Ťing (Čína) 37,57, 4. Erbanová (ČR) 37,80, 5. McLeanová 37,86, 6. Hudeyová (obě Kan.) 37,89.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme