Rychlobruslařka Erbanová si na nový domov v Nizozemsku rychle zvykla

Po přestupu z týmu kouče Petra Nováka se rychlobruslařka Karolína Erbanová musela přestěhovat do Nizozemska. Byla to jedna z podmínek jejího nového týmu Continu, ve kterém začala tuto sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová

Karolína Erbanová | Zdroj: ČTK

„Je to jiný životní styl, takže se snažím přizpůsobit. Jinak zůstávám sama sebou, ale učím se holandsky,“ říká dvaadvacetiletá česká rychlobruslařka o svém nejtěžším rozhodnutí v dosavadní kariéře.

Do týmu Continu přišla mimochodem i největší rivalka její bývalé kolegyně Martiny Sáblíkové Nizozemka Irenne Wüstová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvykla jsem si rychle, když tam jedu, tak říkám, že jedu domů, říká o bydlení v Nizozemsku rychlobruslařka Karolína Erbanová

„Přišla až po mě a koukala jsem na to stejně jako Martina. Nevěděla jsem, co od ní čekat, protože jsem jí vždycky pozorovala zdálky. Ale tady není alfou a omegou týmu, na což si musela trošku zvykat.“

Karolína je v devítičlenném ženském týmu, podmínkou bylo přestěhovat se do Nizozemska, takže česká sprinterka se z Krokonoš přesunula do Heerenveenu, kde už je prý její domov.

„Nejsou tam žádné hory, ale líbí se mi tam. Pochutnám si na sýrech, i město je pěkné, není velké, což mi vyhovuje. Jsem ze Strážného, kde je 200 obyvatel. Tady je to sice větší, ale zvykla jsem si rychle. Teď, když tam jedu, tak říkám, že jedu domů.“

Kromě jiného na Karolínu Erbanovou čekalo i studování nového a nutno říct velice těžkého jazyk, což už zmínila, takže jak si vede v nizozemštině?

„Docela dobře, někdy s nimi už mluvím holandsky. Člověk je hozený do vody a musí plavat,“ usmívá se Erbanová.

Co se týče výsledků, tak dvě třetí místa z asijské části Světového poháru jdou ještě za Petrem Novákem, což na Radiožurnálu potvrdila i Karolína Erbanová. Cíle od vedení týmu ale překvapivě žádné nejsou.

„Ani sama jsem si žádné cíle nedávala, protože ta změna je veliká. Nevěděla jsem, jak na to budu reagovat. Je to taková rozjížděcí sezona,“ dodává Karolína Erbanová.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme