Rychlobruslařka Erbanová trénuje se 'svým druhem', odchodu od Nováka nelituje

Na skok doma se v týdnu objevila česká rychlobruslařka Karolína Erbanová. Ta se před minulou sezonou vydala za svou sprinterskou kariérou do nizozemského týmu. V Nizozemsku žije a i když zvolená cesta není jednoduchá, měla by Erbanovou dovést k medaili na příštích ZOH.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová na mistrovství světa v Heerenveenu po zisku bronzové medaile.JPG

Karolína Erbanová na mistrovství světa v Heerenveenu po zisku bronzové medaile.JPG | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Šla jsem si za svým. Jemu (trenéru Novákovi, pozn. red) jsem vděčná, je to osm let v týmu s ním a Martinou (Sáblíkovou). Dal mi strašně moc, ale cítila jsem, že potřebuju ještě víc do sprintu, to jsem dostala v Holandsku. Za tím krokem si stojím a doufám, že vztahy budou lepší,“ obhajuje svůj přesun do Nizozemska Karolína Erbanová.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Nizozemsku našla ideální podmínky pro trénink, i tak se Karolína Erbanová ráda vrací do Čech, zjistil reportér ČRo Tomáš Lörincz

Působení v týmu zaměřeném na krátké vzdálenosti má přinést zlepšení. 22letá rodačka z Vrchlabí dokonce sní o olympijské medaili z korejského Pchjongčchangu. V loňské sezoně získala bronz na MS ve sprintu a stejný cenný kov na kilometrové trati.

„V týmu jsem druhý rok a ten sport jsem poznal z jiného úhlu. Hodně věcí se nahlíží jinak. V tréninku se sprinterkami jsou každý den souboje. Hecujeme se a je to jako trénovat se svým druhem sportovců,“ pochvaluje rychlobruslařka, kterou trénuje trojnásobná olympijská vítězka Marianne Timmerová.

Přestože po rychlobruslařské stránce je Nizozemsko ideální, přechod z Krkonoš byl velkou změnou, které bylo třeba se přizpůsobit.

„Zvykala jsem si. Přišel sportovní i kulturní šok. I když jsme v Evropě, je to jiné. Je tam pořád dokola déšť a vítr. Není tam zima ani léto. Řeč studuju pilně, ale celý život je celkově nový,“ svěřila se.

 

Léto v Nizozemí si zamilujete Dnes by byla lepší místo kola loď & jaké máme počasí vy?You gonna love...

Posted by Karolina Erbanova on 17. srpen 2015

Za pár dní začíná nová rychlobruslařská sezona. Tvrdý trénink si zpříjemnila odpočinkovým týdnem doma ve Strážném.

„Jsem i vychovávaná v rodinné pohodě, kdy jsme pohromadě a neděláme nic. To je důvod, proč se vracím domů. A pak ty kopce. Nejsem v nich dobrá, na kole jezdím pomalu do kopce, ale jsou to ‚moje hory,‘ jsem tu doma,“ uzavřela Karolína Erbanová.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme