Rydzek má čtvrté zlato z mistrovství světa, s Frenzelem vyhrál sprint dvojic

Němečtí sdruženáři Eric Frenzel a Johannes Rydzek získali v týmovém závodu na mistrovství světa zlaté medaile. Druhý jmenovaný kraloval v Lahti jako první v historii čtyřikrát na jednom šampionátu. Druzí skončili Norové a třetí Japonci. Český tým ve složení Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk dokončil závod na osmém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý sdruženář Johannes Rydzek vyhrál s Ericem Frenzelem sprint dvojic

Německý sdruženář Johannes Rydzek vyhrál s Ericem Frenzelem sprint dvojic | Zdroj: Reuters

Němci šli do běhu na patnáct kilometrů z druhého místa po skocích na lyžích. Vystartovali se ztrátou šestnácti sekund na Francii. O zlatou medaili ale nakonec bojovali s Norskem, které do běžecké části vyráželi ze čtvrté příčky.

Johannes Rydzek nadále píše historii severské kombinace. Ve finiši přesprintoval Magnuse Kroga a vybojoval svou čtvrtou zlatou medaili na světovém šampionátu ve finském Lahti. Žádnému jinému sdruženáři se podobný kousek ještě nepovedl.

Rodák z Oberstdorfu zvítězil ve dvou individuálních závodech, přidal k nim nejcennější kov také ze závodu družstev a pátečního týmového sprintu. Celkově je pak se šesti zlatými, čtyřmi stříbrnými a jednou bronzovou medailí nejúspěšnějším sdruženářem v historii MS.

Rydzek má třetí zlato a je nejúspěšnějším sdruženářem historie MS

Číst článek

Třetí místo si vyjeli Japonci, kteří udrželi své pořadí po skoku. V cíli udrželi bronzovou medaili před Rakouskem a Francií. Právě sdruženáři z Francie budou se závodem nejméně spokojení. Po skocích totiž vedli.

Česká dvojice Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk se po skocích posunula o jednu příčku na konečné 8. místo. Na vítězné Němce ztratila minutu a dvacet šest sekund.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Lahti:
Severská kombinace - sprint dvojic: 1. Frenzel, Rydzek (Něm.) 29:01,8, 2. Moan, Krog (Nor.) -1,0, 3. J. Watabe, A. Watabe (Jap.) -10,2, 4. Gruber, Denifl (Rak.) -10,7, 5. Laheurte, Braud (Fr.) -11,5, 6. Costa, Pittin (It.) -1:10,6, 7. Hirvonen, Herola (Fin.) -1:10,7, 8. Portyk, Dvořák (ČR) -1:26,4, 9. B. Fletcher, T. Fletcher (USA) -1:48,1, 10. Cieslar, Slowiok (Pol.) -1:48,7.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme