Sáblíková přidala další triumf ve Světovém poháru. Ve Stavangeru ovládla závod na 3000 metrů

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla ve finále Světového poháru ve Stavangeru závod na 3000 metrů a připsala si 47. individuální triumf v seriálu. Trojnásobná olympijská vítězka pojedenácté v řadě ovládla hodnocení dlouhých tratích, celkový triumf si však zajistila už na konci ledna v Berlíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Sáblíková se ve Stavangeru rozhodla startovat i přes únavu po náročné sezoně a opět potvrdila, že je královnou dlouhých tratí.

Devětadvacetiletá česká reprezentantka v Norsku zajela čas 4:04,21 a druhou Antoinette de Jongovou z Nizozemska porazila o 1,14 sekundy. Třetí skončila další Nizozemka Melissa Wijfjeová.

Svěřenkyně Petra Nováka vítězstvím navázala na úspěchy Karolíny Erbanové, která v předchozích sobotních závodech obsadila druhé a třetí místo.

Závěrečný podnik Světového poháru v rychlobruslení vyvrcholí v neděli. Erbanovou čeká start na pětistovce, zatímco Sáblíková se představí v závodě na 1500 metrů a je přihlášena i do závodu s hromadným startem.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme