Sáblíková útočila v posledním kole, v závodě na 1500 metrů dojela pátá

Martina Sáblíková při svém čtvrtém startu na rychlobruslařském mistrovství světa v jednotlivých disciplínách svou třetí medaili nezískala. Na trati 1500 metrů skončila pátá, když se před ní dostaly dvě Američanky a dvě Nizozemky včetně vítězné Jorien van Morsové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Výborné časy v závodě na 1500 metrů padly už v prvních dvou jízdách a postaraly se o ně Nizozemky. Hned v první rozjížďce se časem 1:53,92 dostala na dlouho do vedení Jorien ter Morsová, na druhé místo se o chvíli později zařadila Ireen Wüstová. Čas měla o dvě vteřiny horší.

Na další pohyb na prvních místech se muselo čekat až na poslední dvě dvojice. Ta první byla čistě americká. Brittany Boweová a Heather Richardsonová byly největšími adeptkami na zlato a do vedení se dostaly od prvních mezičasů.

Obě Američanky se na trati hecovaly až do posledních metrů, o náskok ale obě přišly. V cíli byla Richardsonová druhá a Boweová třetí. Ze stupňů vítězů odsunuly Wüstovou.

Konečné pořadí určila poslední jízda. S Nizozemkou Marrit Leenstraovou nastoupila dvojnásobná zlatá medailistka Martina Sáblíková. Od startu byla česká reprezentantka uvolněná a průběžně zrychlovala, v cílové rovince předstihla i Leenstraovou, na medaili to ale nestačilo.

Časem 1:53,44 skončila Martina Sáblíková pátá. Před ní se dostaly dvě Američanky a dvě Nizozemky. Jorien ter Morsová udržela první místo od první rozjížďky do konce. Za ní skončily Richardsonová a obhájkyně titulu Boweová.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Kolomně (Rusko):
Ženy:
1500 m: 1. Ter Morsová (Niz.) 1:53,92, 2. Richardsonová-Bergsmová 1:54,67, 3. Boweová (obě USA) 1:55,09, ...5. Sáblíková (ČR) 1:56,06.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme