Sáblíkové los mistrovství Evropy radost neudělal. Na Wüstovou podle ní nikdo mít nebude

Martina Sáblíková toho moc nenatrénovala před mistrovstvím Evropy ve víceboji, kde ji v pátek čekají tratě 500 metrů a tři kilometry. Bolavé koleno jí nedovolilo připravit se ideálně a podle představ české rychlobruslařky nedopadl ani los, který dovede závod ovlivnit. Pro tříkilometrový závod v Heerenvenu přisoudil Sáblíkové největší soupeřku – domácí Nizozemku Irene Wüstovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST GROUP

Martina Sáblíková neměla z losu zrovna radost a přes Facebook si notovala se svou kolegyní z reprezentace Nikolou Zdráhalovou, která proti domácí favoritce pojede pro změnu na pětisetmetrové trati.

„Píše: Proč já? Jedu domů. Tak jsem jí napsala: Proč já? Jedu s tebou,“ smála se Sáblíková. Irene Wüstová je totiž největší adeptkou na zisk zlaté medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bolavé koleno nedovolilo Martině Sáblíkové připravit se ideálně a podle představ české rychlobruslařky nedopadl ani los

Na předvánočním domácím šampionátu zajela na všech tratích, které absolvovala, tedy pětistovce, třech kilometrech i patnáctistovce, vynikající časy. Navíc v týdnu nizozemskou soupeřku pozorovala Sáblíková při tréninku a s obhajobou titulu to nevidí příliš reálně.

„Ačkoli jsem úřadující mistryně Evropy a mistryně světa, rozumně říkám, že na ni nikdo mít nebude. A když říkám nikdo, tak myslím nikdo. Vrátila se po nachlazení a je dobrá,“ podotkla česká rychlobruslařka.

Při téhle prognostice Sáblíková brala v potaz také svůj zdravotní stav. Na konci roku laborovala s nataženými kolenními vazy, nemohla trénovat ostré starty, a přes vánoční svátky měla dokonce klidový režim. I přes manko v přípravě ale trenér Petr Novák své svěřenkyni věří.

„Martina nikdy nebyla stoprocentně v pořádku. To můžu říct třeba před trojkou, před pětkou, protože tam může rozběhnout pomaleji – i když ji budou bolet záda, sval. Není to takové jako čtyřboj, kde se musí naplno odstartovat pětistovka. Věřím, že zajede dobře. Nerada prohrává, tak snad bude bojovat o pódium,“ řekl Novák.

Poprvé se na oválu v hale Thiaf Sáblíková představí na pětistovce krátce po půl sedmé večer. Tříkilometrová trať jí čeká po jedenadvacáté hodině.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme