Šárka Strachová vstupuje do nové sezony SP, možná bude poslední

Po olympijské sezoně napověděla Šárce Strachové intuice, že má ještě v závodění pokračovat. Ale po této zimě už to může být jinak. Nikdo, ani lyžařka sama, neví, jestli dnes začínající ročník Světového poháru nebude jejím závěrečným.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová po superkombinačním slalomu v Krasné Poljaně. Díky dobrému výkonu pojede i obří slalom

Šárka Strachová po superkombinačním slalomu v Krasné Poljaně. Díky dobrému výkonu pojede i obří slalom | Zdroj: ČTK

„V lyžování, speciálně v tom sjezdovém, se nedá nic naplánovat, tak se nechám překvapit tím, co přijde, jestli bude ještě jedna sezona,“ říká na začátku nového ročníku Světového poháru lyžařka Šárka Strachová.

Jako první přichází pro mistryni světa ve slalomu z roku 2007 otevírací závod sezóny, který už popatnácté hostí rakouský Sölden a který Šárka Strachová třikrát po sobě vynechala. Letos se v pozdním říjnu na ledovec do údolí Ötztal vrací, a tak si svou třináctou sezónu ve Světovém poháru zpestří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plána lyžařky Šárky Strachově zjistil reportér ČRo Jan Kaliba

„Destinace se opakují, jsou pořád stejné. U mužského lyžování je to snad ještě horší než u toho dámského. Jsou závody, kde je krásná atmosféra: Maribor, Flachau nebo Záhřeb. Ale nemám žádné vyloženě neoblíbené místo,“ bere Strachová na milost i Sölden.

Mnohým závodníkům ale není těžký kopec na úvod sezóny moc po chuti. Provází ho navíc hodně sponzorských akcí a velký poprask okolo prvního závodu sezony v Rakousku velmi oblíbeného sportu narušuje soustředění.

Postup do 2. kola je možný, říká Šárka Strachová po 36. místě v Söldenu

Číst článek

Někdy, jako třeba i letos, nastávají problémy s počasím, které ani na ledovci nemusí být uprostřed podzimu lyžování přející. Hrozbu zrušení Světového poháru pořadatelé odvrátili, v minulých dnech navíc v horách nad Söldenem napadly desítky centimetrů čerstvého sněhu, a tak i Šárka Strachová může zahájit sezónu obřím slalomem - nejrychlejší disciplínou, ve které letos bude startovat.

„Už jsme zacílená jen na obří slalom a slalom. Prioritou zůstává slalom. Rychlé disciplíny už jsem vyškrtla. Kdybych byla o 6 let mladší, možná bych se na ně vrhla, ale už není čas,“ říká Šárka Strachová před dnešním startem své možná poslední sezony.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme