Sedmé místo je bomba, těší Koudelku. Těší se na rodinu, přítelkyni a pivo

Roman Koudelka skončil v posledním závodě sezony ve slovinské Planici až čtyřiadvacátý, ale jinak má co slavit. Čtyřikrát dokázal vyhrát závod Světového poháru, na mistrovství světa skončil čtvrtý na středním můstku a celkově ve Světovém poháru sedmý. Nyní ho čeká zasloužený odpočinek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka v sezoně čtyřikrát vyhrál závod Světového poháru

Roman Koudelka v sezoně čtyřikrát vyhrál závod Světového poháru | Zdroj: Reuters

Máte za sebou poslední závod sezony, lety dlouhé 203,5 a 197 metrů, ve druhém kole jste si pohoršil, co k tomu říct?

Nevím, co tam bylo za problém. Možná už mi trošku nevycházel odraz. Měl jsem tu s ním trošku problémy. Sezona pro mě byla dlouhá, ale když ji zhodnotím, tak jsem ještě 14 dní zpátky skákal dobře, až pak mi to přestalo jít. Holt takový výpadek přišel, ale myslím, že můžu být naprosto spokojený.

Jak těžké bylo motivovat se v Planici na poslední závod sezony, kdy jste věděl, že už to nejde?

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Koudelkou hodnotil úspěšnou sezonu reportér ČRo Tomáš Kohout

Je to trošku těžší, ale hlavně jsem si chtěl v klidu zalétat. Mrzí mě, že jsem tu měl problém s lyžemi, od nějakých 140 metrů mě hodně tlačily a spíš mě to brzdilo. Nedokázal jsem si let tolik užít, ale jinak jsem spokojený. Celkové sedmé místo ve Světovém poháru je bomba.

Vypadáte trošku pobledle. Je to odraz bundy, nebo na vás něco leze?

Něco na mě vlezlo. Jak tu bylo sluníčko a teplo, tak jsem možná ofoukl, ale odsud se chystám rovnou na lyže, tak doufám, že to nebude nic hrozného, že si v klidu zalyžuju. Těším se, až si dám plzeňské na sjezdovce a bude to výborné.

Tepeš završil v Planici slovinský triumf, SP těsně vyhrál Freund

Číst článek

Na co dalšího se těší skokan po sezoně?

Hlavně na kamarády a na přítelkyni. Budu konečně doma a budu si moct jít s kamarády i rodiči posedět. Asi by bylo hezčí, kdybych sezonu zakončil 220 metry nebo nějakým lepším umístěním, ale kdyby mi před sezonou někdo řekl, že budu sedmý ve svěťáku, bral bych to všema deseti.

Ostatně to je vaše nejlepší sezona v životě…

Je to tak. Nesmírně si jí vážím. Všem, co při mně stáli a podporovali mě, patří strašně velké poděkování. Nebudu nikoho jmenovat, protože bych určitě na někoho zapomněl.

Začátek byl famózní, čtyřikrát jste vyhrál ve Světovém poháru. Čím to, že to potom šlo malinko dolů? Jak těžké je udržet formu většinu sezony?

Vždycky mi ten konec moc nevycházel a ta sezona byla jako na houpačce. Nechci se k tomu vracet, ale myslím, že velké rozdíly byly s kombinézami. A místo toho, abych se soustředil na sebe, tak jsem koukal, kdo má jak velkou kombinézu, to mě asi srazilo. U dalšího roku se musím soustředit sám na sebe.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme