Šéftrenér biatlonistů Rybář: Šampionát nebyl neúspěšný, ale bramborová umístění mrzí

Výsledky posledních dvou závodů na biatlonovém mistrovství světa jen potvrdily to, jak se českému týmu vedlo na celém šampionátu. Čeští reprezentanti v norském Holmenkollenu jezdili tak, že se rozhodně nemuseli stydět, ale na medaili to nestačilo. Zato hned třikrát skončili na čtvrtém, pátém i šestém místě, což šéftrenéra Ondřeje Rybáře mrzelo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Rybář, šéftrenér biatlonové reprezentace

Ondřej Rybář, šéftrenér biatlonové reprezentace | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Šampionát skončil pro Českou republiky bez medaile, i když umístění pod stupni vítězů byla spousta. Jak jej hodnotíte?

Nemyslím si, že by byl šampionát neúspěšný. Pro nás byly výkony dobré, velice kvalitní, ale nebudu zastírat zklamání, protože z toho, jak se sezona vyvíjela, jsme medailovou ambici měli. Škoda každé rány, která padla vedle. U Gábiny (Soukalové – pozn. red.) obzvlášť, ale nejen u ní, protože byla čtvrtá i Verča (Vítková). Jsme kousíček pod pódiem, ale buďme rádi, že jsme v desítce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podali jsme kvalitní výkony, ale nebudu zastírat zklamání, protože z toho, jak se sezona vyvíjela, jsme medailovou ambici měli, zhodnotil šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář vystoupení na mistrovství světa

Který závod mrzí nejvíc?

Každý závod mrzí. Asi jsou to ta „bramborová“ umístění, ať už je to u kohokoli. Myslím si, že v sobotu jela výborně štafeta mužů, kde jsme to vyloženě ztratili na střelnici v času střelby. To potom v součtu zamrzí, kluci v běhu předvedli výborný výkon.

Po osmnácti závodech Světového poháru a mistrovství světa jste nevybojovali umístění na stupních vítězů. Co říkáte na konec této statistiky?

Já už jsem to říkal u předchozích kol, kdy se to vždycky zmiňovalo. Šňůra se jednou přetrhnout musí, a je škoda, že se to stalo na mistrovství světa. Každopádně počkáme si, jaká bude další šňůra. Jestli tam bude dlouhá pauza, nebo jestli budeme schopní na to hned navázat. Uvidíme, co nám přinese Chanty-Mansijsk.

Soukalová: Bylo by jednodušší být poslední než čtvrtá

Číst článek

Tam bude Gabriela Soukalová ve Světovém poháru bojovat o udržení velkého glóbu a také těch malých. Jak to podle vás dopadne?

To si myslím nemůže říct vůbec nikdo. Jsou tam tři závody, které budou ohromně těžké. Každopádně Gábina bojuje do posledního kola Světového poháru. Musíme se nechat překvapit až podle toho, jak se povede přeletět, zregenerovat, jak nastřádá síly a co udělají ostatní soupeřky.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme