Šesté místo není průšvih, říká finišman Krčmář. Celá štafeta prý odvedla maximum

Obhajoba zlata z loňského šampionátu nevyšla. Čeští biatlonisté dojeli ve smíšené štafetě šestí. Marně doháněli ztrátu po prvním úseku Veroniky Vítkové, které se nedařilo střelecky, a předávala po prvním úseku jako dvanáctá. Nepodařilo se to ani Michalu Krčmářovi na posledním úseku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář dovezl českou štafetu do cíle na šestém místě

Michal Krčmář dovezl českou štafetu do cíle na šestém místě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Smíšené štafety jsou strašně vyrovnané. Dnes jsme byli šestí, mohli jsme být čtvrtí, spokojenost může být, neviděl bych to jako nějaký průšvih,“ zhodnotil vystoupení české smíšené štafety na biatlonovém MS její poslední článek Michal Krčmář.

Sám se sebou však nebyl nováček v sestavě úplně spokojený. „Ztratil jsem pozici. V běhu mi něco chybělo, abych mohl v posledním kole bojovat s Landertingerem, což mě hodně mrzí,“ zalitoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Těsně po závodě smíšených štafet zhodnotil s Tomášem Kohoutem šesté místo finišman českého výběru Michal Krčmář

Do posledního úseku vyjel jako pátý se slušným náskokem na štafety za sebou. Na trati ho ale dohnal Rakušan Dominik Landertinger a před poslední střelbou se Rakušan odpojil.

„Před stojkou jsem ho schválně nechal cuknout, i když jsem s ním mohl jet. Říkal jsem si, že si půjdu to svoje a po stojce si to rozdáme. Ale po stojce už jsem na to neměl, takže moje taktika nevyšla,“ vysvětlil Krčmář, že se chtěl za o poznání vyšším soupeřem svézt. „Za ním se člověk hezky schová, on je vyšší, tak ten vítr není tak nepříjemný.“

Tým celou dobu dotahoval ztrátu, se kterou přivezla štafetu Veronika Vítková na prvním úseku, všichni další stříleli úplně čistě.

„Verča šla 1+1 (z prvních pěti ran vždy minula pouze jednu, pozn. red), to nejsou špatné položky. Bohužel nedobila napoprvé, to se promítlo do ztráty. I od Verči to byl perfektní výkon, na trati jela krásně. Z nás všichni podali maximum a je škoda těch dobíjení,“ zastal se finišman kolegyně.

Obhajoba se smíšené štafetě nepovedla. Na MS biatlonistů skončila šestá

Číst článek

„Stejně jsem na tom ve finiši nebyl kdovíjak, takže si netroufám říct, jestli bych byl schopný s těmi nejlepšími jet,“ odmítá Krčmář hlasy, že špatný rozjezd od Vítkové stál českou výpravu medaili.

Smíšená štafeta byla prvním závodem na Holmenkollenu a rozjezdem do MS, v příštích dnech čekají závodníky závody jednotlivců. Účastníci tak vědí, v jaké formě jsou.

„Teď to i tak beru. Nebylo to úplně optimální, takže doufám, že jsem se ‚prošťouchnul‘ a v sobotu se mi pojede líp,“ věří Michal Krčmář, kterého v sobotu čeká, stejně jako jeho kolegy ze štafety, sprint.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme