Sil mám dost, ujišťuje před SP v Chanty-Mansijsku biatlonista Ondřej Moravec

To nejdůležitější už mají za sebou, únava se kupí, poslední závody sezony ale ještě musí elitní biatlonisté planety vydržet. Ruský Chanty-Mansijsk hostí od dneška do neděle finále Světového poháru. Soutěžit bude i česká medailová naděje Ondřej Moravec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec získal na mistrovství světa ve finském Kontiolahti bronzovou medaili v závodu na 20 km

Ondřej Moravec získal na mistrovství světa ve finském Kontiolahti bronzovou medaili v závodu na 20 km | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Můžu být maximálně spokojený, skoro bych to zabalil a jel raději domů,“ smál se Ondřej Moravec po závěrečném závodě mistrovství světa, na kterém vybojoval kompletní medailovou sbírku.

To se pak hůř hledá motivace pro posledních několik dní sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ani týden neuplynul od konce mistrovství světa a biatlonisté mají před sebou další závody. V ruském Chanty-Mansijsku je čeká finále SP

„Nemohl bych jet domů, protože to bych také mohl přijít o postavení, které jsem si pracně vydobyl,“ uvažoval Moravec.

České biatlonové hvězdě nakonec přece jen došlo, že má proč se ještě ve Světovém poháru třikrát zpotit.

Moravcovým hlavním cílem pro tuto sezonu totiž bylo skončit v celkovém pořadí elitního seriálu poprvé v kariéře v Top 10. A k tomu přece jen ještě pár bodů potřebuje, i když je z momentální šesté příčky hodně blízko. Energie na to prý má dost.

„Před mistrovstvím jsme měli 14 dní pauzu, abychom se zmobilizovali a připravili, takže si myslím a doufám, že budu schopen objet Chanty ve slušné formě a na nějaké úrovni,“ konstatoval český biatlonista.

V to vedle něj doufají i ostatní členové české reprezentace. Dnes budou na Sibiři od 13.45 v akci muži - vedle Moravce startují ve sprintu ještě Soukup, Krčmář, Šlesingr a Krupčík.

 

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme