Sjezdaře Banka čeká na MS nabitý víkend. Snaží se maximálně šetřit energii

Mistrovství světa v alpském lyžování trvá 14 dní, ale Ondřej Bank musí všechnu svou energii napřít do právě začínajícího víkendu. Jeho dvě velmi silné disciplíny totiž pořadatelé zařadili hned za sebe. Český sjezdař se tak dnes postaví na start královské disciplíny sjezdu a do neděle musí najít sílu na alpskou kombinaci, ve které pošilhává po medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank přemýšlí, kde udělal při super-G v Beaver Creeku chybu

Ondřej Bank přemýšlí, kde udělal při super-G v Beaver Creeku chybu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Snažím se šetřit energii, co nemusím, to nedělám. Řeším každý krok, myslím i na to, abych nechodil zbytečně pro lyžáky,“ přiznává Bank.

„Zatím se cítím dobře, síly mi nechyběly, pokud to vydržím, tak na kombinaci by to mělo být v pohodě,“ říká zkušený český sjezdař a dívá se z cíle na sjezdovku, kde se o víkendu rozhodne o úspěchu či neúspěchu na mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

V jakém rozpoložení se Ondřej Bank před dvěma víkendovými závody na MS nachází, zjišťoval přímo v Beaver Creeku Jan Kaliba

Někteří lyžaři šetří síly i při oficiálním tréninku, ale on sám do něj den před začátkem svého víkendového dvojboje energii investoval. Prý se to vyplatí.

„Jestli si někdo opravdu věří, tak může trénink vypustit. To se mě netýká, chci si v závodním tempu vyzkoušet svah. Je rozdíl, když jede člověk jen tak lehce, a poté jede naplno. Už několikrát se mi to vymstilo,“ podotkl Bank.

Teď českému lyžaři v generálce na dnešní královskou disciplínu naměřili čtrnáctý nejlepší čas. I na trénink slalomu se v nabitém programu našel čas, takže před sjezdem a hlavně před nedělní kombinací svým opatrným způsobem hlásí, že k útoku na medaili je všechno připraveno.

Bank je po nedokončeném super-G rád, že chytil rytmus před dalšími závody

Číst článek

„Slalomu jsem se trochu bál, ale trénink byl v pohodě. Měl jsem tam sice pár malých nedostatků, ale i s nimi jsem měl ztrátu nějakých osm desetin. Vím, kde jsem ztratil a kde se to dá nahnat,“ dodal 34letý rodák ze Zábřehu.

Dnešní sjezd na mistrovství světa v americkém Beaver Creeku začne v 19 hodin.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme