Sjezdů se Ondřej Bank zatím nebojí. Doma se o něj budou třást

Po děsivém pádu se Ondřej Bank v únoru předčasně vracel z mistrovství světa ve Spojených státech s podlitinami a pořádně pochroumaný. Teď je realita veselejší, český lyžař má za sebou soustředění v Chile, které přežil ve zdraví, i když zažil například své první zemětřesení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank dokončuje tréninkovou jízdu na sjezd

Ondřej Bank dokončuje tréninkovou jízdu na sjezd | Zdroj: Reuters

Už jsem poslední dva dny v Chile přemýšlel, že budu dělat něco málo rizikového,“ směje se Ondřej Bank. „Jsem rád, že jsme se vrátili všichni zdraví a kemp se celkově povedl.“

Už jste komplet zdravý po nedokončeném jaru a pádu na MS? Na letišti v Praze vás tehdy vítali a skoro nepoznávali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kempu v Chile zažil Ondřej Bank zemětřesení i první sjezdy od pádu na MS, po návratu s ním mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

Jsem zdravý, jen kotník trošku tuhne po zátěži, tak jsme ji museli upravovat. Ale šlo to podle plánu. Na začátku jsme jezdili jednodušší věci, na konci už jsem jezdil klasické sjezdy, kvůli kterým se tam jezdí.

Kotník je tak na 95 procent, ale první závod je za dva měsíce, to by mělo být v pohodě.

Úplně bez dramat to ale v Chile nebylo, zažil jste své první zemětřesení. Do hor sice nedolehlo naplno, ale jaký to byl zážitek? Jak to ta země zvládala?

V Chile se mi líbí, docela se tam těším, je to jinačí než v Alpách. Je to pro mě zajímavější, ale nikdy jsme tam zemětřesení nezažili. Země se začala třást kolem večeře, tak jsme šli ven. Nebylo to nic, co by nás vystrašilo, tak jsme se vrátili a přišel druhý otřes, to už jsme se ani nezvedli.

Bylo to spíš zpestření večera, až pak jsme zjistili, že to bylo šesté největší zemětřesení. Epicentrum bylo asi 200 kilometrů od nás, tam to bylo horší.

 

Když jste se postavil při tréninku na start sjezdu, jaké to bylo? Ten poslední z minulé sezony dopadl hrůzostrašně. Nemáte nějaký psychický blok?

Paradoxně mi možná pomáhá ten kotník, že mě ještě trošku bolí. Myslel jsem spíš na něj. Nestoupnul jsem si rovnou do sjezdu, jezdili jsme hodně jízd v rychlosti, ale na relativně jednodušším kopci. Žádný respekt se zatím neobjevil, ale samozřejmě se objevit může.

Jste po lyžařském soustředění. Můžete vzkázat soupeřům, že se mají třást?

Třást se asi budou hlavně doma, ale snad i soupeři. Hlavními lákadly jsou Wengen a Kitzbühel.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme