Skikrosař Tomáš Kraus mění přípravu, konflikt s Flišarem uzavřel

Legenda světového skikrosu Tomáš Kraus se pokouší oživit svůj trénink. Čtyřnásobný vítěz světového poháru odešel po dvanácti letech od českého týmu a připravuje se ve skupině zahraničních lyžařů. Mezi nimi je i Slovinec Filip Flišar, který byl u Krausových pádů na MS i OH v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kraus (v zeleném) těsně před pádem, který ho vyřadil ze skikrosového osmifinále

Tomáš Kraus (v zeleném) těsně před pádem, který ho vyřadil ze skikrosového osmifinále | Zdroj: Reuters

„Víc konkurenční prostředí by na svahu mohlo zafungovat, oživit sezonu a vnést do toho atraktivnosti i pro mě,“ říká Tomáš Kraus. Dvojnásobný mistr světa se připravuje na novou sezonu s Američanem Johnem Tellerem, Švýcarkou Fanny Smithovou a také Slovincem Filipem Flišarem.

„Je to trochu intenzivnější, kratší a jsme na tom podobně výkonnostně. Jirka Čech pro mě byl výborný sparringpartner, ale top přípravu jsem s ním dělal těžko. Když by startoval proti někomu z Francouzů, nevím, jestli by byl srovnatelný. S Filipem si nic nedarujeme,“ vysvětluje český skikrosař.

Přehrát

00:00 / 00:00

O změnách v přípravě mluvil se skikrosařem Tomášem Krausem reportér ČRo Jakub Marek

Přitom právě po Flišarově ataku se zranil na světovém šampionátu a poté Slovinec Krasue vyřadil po sporném souboji v osmifinále olympijských her v Soči. Tehdy mezi nimi padlo i několik ostrých slov.

„Z jeho strany to bylo vyhrocené v závodě, z mé strany to byla frustrace. Pro mě byly ty čtyři roky tažené závodem ze Soči, možná jsem to zhodnotil ostřeji, než to nakonec bylo. Teď jsme spolu spali na pokoji, ale o tohle jsme neotvírali, protože se to nám oběma zdá uzavřené,“ říká mistr světa ve své disciplíně.

Tvrdé tréninkové souboje s Flišarem, který je na svazích nepřehlédnutelný díky svému kníru, by českému závodníkovi mohly pomoci směrem k dalším sezonám.

„Dal jsem si dvě sezony a po MS zhodnotím, jak to funguje, jak si na svahu užívám a líbí se mi tam. Nechci něco dělat za každou cenu, MS pro mě bude chvíle, kdy si budu říkat, co dál,“ plánuje Tomáš Kraus.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme