Skikrosař Tomáš Kraus si na MS vyzkoušel trať a věří v postup z kvalifikace

Skikrosovou legendu Tomáše Krause čeká boj o postup do nedělního závodu na MS. V rakouském Kreischbergu má za sebou tři tréninkové jízdy a i přes velké výkyvy teplot a tím pádem měnící se podklad na svahu, si český lyžař podmínky v západoštýrském středisku pochvaluje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skikrosař Tomáš Kraus po vítězství ve Špindlerově mlýně (ilustrační foto)

Skikrosař Tomáš Kraus po vítězství ve Špindlerově mlýně (ilustrační foto) | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Trať byla dobrá, start byl stabilní, tvrdej a myslím, že se měnit nebude. Ten už máme načtený, ale je to hodně o tom, jak vyjde celá synchronizace po startu,“ mluví Tomáš Kraus o trati, na které si v aktuální sezoně vůbec poprvé vyzkoušel jízdu ve čtyřech.

Na světovém poháru v kanadské Nakisce totiž chyběl a těsně před šampionátem nepostoupil ve francouzském Val Thorens ani jednou z kvalifikace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skikrosař Tomáš Kraus nastoupí v kvalifikaci mistrovství světa a věří, že nezopakuje nepovedené vystoupení z francuozského Val Torane

A tak si v tréninkové jízdě vyzkoušel zkušební závod se slovinským sparingpartnerem Filipem Flišarem, českým skikrosařem Jiřím Čechem a Novozélanďanem Jamiem Prebblem.

„Docela jsme se tam zmáčkli v první zatáčce, takže jsem zvědavý, jakým způsobem to bude fungovat při závodě. Ale první krok je samozřejmě kvalda,“ upozorňuje dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2007 na to, že nejdřív musí mezi elitní dvaatřicítku do nedělního play-off postoupit.

Dvě nepovedené kvalifikace z posledního Světového poháru z Francie ale Tomáše Krause nestraší. Nedařilo se mu tam totiž ani v minulé sezoně.

„Asi nejhorší výsledek, který jsem kdy měl v kvalifikaci, tak byl asi vloni ve Val Torane. Letos to bylo podobný, ale ne tak špatný,“ upozorňuje český skikrosař na nepovedený začátek sezony.

„Myslím si, že to nezanechalo žádné následky, ale netěší mě takový začátek. Mít za sebou dvě jízdy v kvalifikaci před mistrovstvím světa není dobrý, takže se tady snažím využít možnost k trénování a zatím se mi to daří,“ těší Tomáše Krause, spokojeného s úvodním tréninkem v Kreichsbergu, v němž skončil třináctý.

Do dnešní jednokolové kvalifikace, která začne o půl jedenácté dopoledne, vyrazí s číslem 19 a ve čtyřiceti letech se pokusí prosadit mezi světovou elitou.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme