Skikrosařku Zemanovou adoptovali Němci. Jejich tým si nemůže vynachválit

Skikrosařka Andrea Zemanová má za sebou povedený vstup do sezóny Světového poháru, přestože přípravu měla dost netradiční. Na finále minulého ročníku elitního seriálu neodjela kvůli sporům s reprezentačními trenéry, takže se teď na závody chystá s německým týmem, který dvaadvacetiletou závodnici doslova adoptoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světový pohár ARE 2015: druhé místo

Světový pohár ARE 2015: druhé místo | Foto: Andrea Zemanová

„Nebyla jsem spokojená s tím, jak to funguje v českém týmu, takže jsem moc ráda, že mi Tomáš Kraus pomohl. V novém týmu totiž vše funguje,“ přibližuje česká naděje podmínky v novém týmu.

Spolupráce s Němci, ke které hodě pomohl dvojnásobný mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus, se pozitivně projevila v posledním závodě Světového poháru v jihotyrolském Innichenu, když Andrea Zemanová po pádu zvažovala, jestli vůbec nastoupí do závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andrea Zemanová je v německém skikrosovém týmu spokojená, zjistil reportér ČRo Jakub Marek

„Po pádu jsem se nemohla nadechnout, ale naštěstí mi pomohl německý fyzioterapeut. Kdybych tam totiž byla sama a neměla nikoho po ruce, tak bych měla smůlu. V tomto směru je fyzioterapeut velká výhoda, navíc si můžeme v rámci týmu radit i s přípravou lyží, což je super,“ těší průběžně dvanáctou ženu celkového pořadí Světového poháru.

Zemanová ale věří, že brzy promění výborné kvalifikační jízdy v umístění na stupních vítězů. K tomu by ji mohl pomoct i Tomáš Kraus, jenž je po konci kariéry mimo jiné jakýmsi guru Andrey Zemanové. Ta totiž ve své třetí skikrosové sezóně potřebuje stále sbírat rady od zkušenějších sportovců.

„Je super, že se ho můžu zeptat na rady s tím, že mi odpoví člověk, který tomu rozumí velmi dobře, takže mu můžu důvěřovat. Třeba mi řekne, že se v nějakém místě můžu odrazit a já vím, že se nezabiju,“ říká v nadsázce Zemanová. Skikros je ale i přesto bezpochyby velmi nebezpečnou disciplínou.

O pádu z posledních závodů v Itálii, při kterém si narazila žebra a těžko lapala po dechu, mluvila skikrosařka jako o rutinní příhodě a tak ví, že to její rodiče rozhodně nemají jednoduché.

Tomáš Kraus ze svahu nezmizí, už o víkendu bude pomáhat na závodě SP Andree Zemanové

Číst článek

„Máma se na moje závody sice kouká, ale bojí se a táta také,“ říká česká závodnice, jejíž otec Bohumír Zeman je jedním z nejlepších alpských lyžařů československé historie a vítěz kombinace v Kitzbühelu z roku 1981.

Jeho dcera má však také posunutý práh strachu a pouští se do tvrdých kontaktních skikrosových soubojů. Ty příští měly být za týden v italském Watles, ale kvůli problémům s nedostatkem sněhu se světová elita sejde až následující víkend ve francouzském La Plagne.

 

wohou, pozvánka na prestižníX Games!!Poprvé se zúčastním tohohle největšího freestylovýho svátku v Aspenu. Pro hodně...

Zveřejnil(a) Andrea Zemanova dne 31. prosinec 2015

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme