Skokan na lyžích Morgenstern ukončil po pádech kariéru

Trojnásobný olympijský vítěz ve skocích na lyžích Thomas Morgenstern ukončil v 27 letech kariéru. Rakouský reprezentant přiznal, že jeho rozhodnutí ovlivnily dva těžké pády, které ho potkaly v minulé sezoně a hodně poznamenaly jeho psychiku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan na lyžích Thomas Morgenstern

Skokan na lyžích Thomas Morgenstern | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Rozhodl jsem se udělat tlustou čáru. Jistota se mi po těžkých pádech už nevrátila," přiznal Morgenstern na tiskové konferenci v Salcburku. Především hororový karambol při tréninku na závod Světového poháru na velkém můstku v Kulmu prý nedokáže dostat z hlavy.

Morgenstern při pádu v polovině ledna utrpěl těžký otřes mozku s lehkým krvácením a zhmoždění plic, čtyři dny pak strávil na jednotce intenzivní péče. Dokázal se ale zotavit a stihl i start na olympijských hrách v Soči, kde s rakouským družstvem získal stříbro. Pak ukončil sezonu.

Na tu novou se sice dokázal po fyzické stránce opět špičkově připravit, hlava ale na můstku nespolupracuje. „Od pádu jsem na velkém můstku zvládl jen čtyři skoky," přiznal už začátkem září v rozhovoru pro Kronen Zeitung.

Morgenstern opanoval v roce 2006 olympijské hry v Turíně, kde získal individuální zlato na velkém můstku a vyhrál i závod družstev. Týmový triumf oslavil také o čtyři roky později ve Vancouveru. Z mistrovství světa má osm titulů, toho jeden individuální. V sezoně 2010/11 ovládl i Turné čtyř můstků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme