Šlesingr s Krčmářem v závodu s hromadným startem nezastříleli a dojeli mimo první desítku

Čeští biatlonisté Michalové Šlesingr a Krčmář skončili v nedělním závodu s hromadným startem na sedmnáctém, respektive dvaadvacátém místě. Na stupně vítězů vystoupili v norském Holmenkollenu dva domácí závodníci – mistrem světa se stal Johannes Boe, bronz bral Ole Einar Bjoerndalen. Francouz Martin Fourcade vybojoval stříbrnou medaili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář dovezl českou štafetu do cíle na šestém místě

Michal Krčmář dovezl českou štafetu do cíle na šestém místě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Mohl se stát historicky prvním biatlonistou s pěti zlatými medailemi z jednoho světového šampionátu. V norském Holmenkollenu to ale Francouzi Martinu Fourcadeovi nedovolili domácí závodníci.

V závěrečné štaci na mistrovství světa – závodě mužů s hromadným startem na patnáct kilometrů – Fourcade sice sahal po historickém zlatu, jenže v cílové rovince napínavý boj s domácím Johannesem Boem vzdal a o necelé tři vteřiny dojel druhý.

Bronzové umístění vydřel dvaačtyřicetiletý legendární Nor Ole Einar Bjoerndalen.

Čechům chyběla energie

Češi měli v závodu s hromadným startem poslední příležitost získat na světovém šampionátu alespoň jednu medaili.

Michal Krčmář začal stejně úspěšně jako v sobotní štafetě. Na úvodních dvou střeleckých položkách byl stoprocentní a se ztrátou necelých devíti vteřin se držel na devátém místě.

Na první stojce ale minul poslední terč a po trestném kole se vynořil až na sedmnácté příčce s více než půlminutovým mankem na čelo závodu. Pak ještě udělal jednu chybu na poslední položce a skončil mimo první dvacítku – dojel dvaadvácátý se ztrátou více než minuty a půl.

„Neměl jsem na to. Veškerou energii jsem vložil do toho, abych s nimi přijel na stojku, ale pak přišlo totální tmavo. Mám toho plný kopačky a jsem rád, že je to za mnou. Jdu si odpočinout,“ hodnotil v rozhovoru pro ČT Sport unavený Krčmář.

Další z Čechů Michal Šlesingr odkroužil v závodě celkem tři trestná kola, ale nakonec se vměstnal mezi první dvě desítky závodníků. Byl sedmnáctý s mankem minuty a osmi vteřin na vítězného Boeho.

„Tři chyby, 450 metrů navíc. To je strašně moc. Člověk nemá moc sil na to, aby tohle mohl dojíždět,“ řekl Šlesingr.

Češi tak z norského Holmenkollenu odjíždějí bez medaile. Už příští týden ovšem čeká Gabrielu Soukalovou v ruském Chanty-Mansijsku bitva o křišťálový glóbus ze Světového poháru.

Mistrovství světa v biatlonu v Oslu:

Muži - závod s hromadným startem na 15 km:

1. J. Bö (Nor.) 37:05,1 (1 tr. okruh), 2. M. Fourcade (Fr.) +2,8 (1), 3. Björndalen (Nor.) +6,7 (0), 4. Windisch (It.) +19,8 (2), 5. Peiffer (Něm.) +19,9 (1), 6. T. Bö (Nor.) +21,8 (2), 7. Fak (Slovin.) +21,9 (1), 8. Semenov (Ukr.) +31,6 (0), 9. Šipulin (Rus.) +41,0 (2), 10. Bailey (USA) +41,7 (1), ...17. Šlesingr +1:08,1 (3), 22. Krčmář (oba ČR) +1:37,0 (2).

Průběžné pořadí SP (po 23 z 26 závodů): 1. M. Fourcade 1151 b., 2. Šipulin 785, 3. J. Bö 730, 4. Eder (Rak.) 681, 5. T. Bö 673, 6. Schempp (Něm.) 655, ...19. Šlesingr 364, 21. Krčmář 358, 23. Moravec 341, 55. Soukup 69, 74. Krupčík (všichni ČR) 22.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme