Šlesingr si do Oberhofu přivezl i krabici cukroví. A teď přijde pohoda, věří po druhém místě

Po Gabriele Koukalové a Evě Puskarčíkové se první medaile sezony dočkal i Michal Šlesingr. Český biatlonista skončil druhý ve sprintu Světového poháru v německém Oberhofu, na střelnici minul jediný terč a na vítězného Rakušana Eberharda ztratil necelých 11 sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr v Oberhofu

Michal Šlesingr v Oberhofu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Michale, přijměte velkou gratulaci. Báječněji vstup do nového roku asi vyjít nemohl?

Je to víc než skvělé. Dlouho jsem v individuálním závodě nebyl na bedně, takže jsem rád, že se mi podařilo se tam dostat. Mohla by s tím přijít větší pohoda a sebedůvěra, na závodech by to mohlo být vidět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Šlesingr o druhém místě, dopingu i vánočním cukroví

Nemrzí vás, že umístění na stupních nepřišlo už v Novém Městě?

Tam bych si to užil o kus víc, ale za stupně vítězů jsem rád na jakémkoli svěťáku.

Je to přesně po roce, kdy se vracíte na medailové příčky. Bylo to dlouhé čekání? V hodně závodech jste skvěle běžel a chyběla vám jedna rána.

Od začátku sezony se cítím, že fyzicky to je slušné. Natrénováno máme a na trati na tom nejsem zle. V tom si můžu věřit a dneska se povedlo i slušně zastřílet. Tohle je výsledek, který jsem potřeboval.

Rok je strašná doba, mezitím byla spousta závodů a tréninků, to všechno hrozně bolí. Takže tohle by se mělo dít častěji.

Při nástřelu byly velice obtížné podmínky. Prý chvílemi i „bílá tma“. Jak vám to komplikovalo přípravu?

Bylo to opravdu náročné. Nebyl jsem tam v těch nejhorších chvilkách, ale při jedné položce se mi sníh metl přímo do pravého oka, kterým mířím. V tom se střílet pořádně nedá, ale chvilku jsem počkal a ostatní položky už byly počasím relativně rozumné.

Při závodě byly podmínky už docela dobré.

To už byly podmínky pro všechny závodníky regulérní. Dnes spíš byly divočejší tréninky i nástřel, tak o tom někteří závodníci možná trošku víc přemýšleli a báli se. Ondra (Moravec) říkal, že měl na stojce výborné podmínky, ale nepopasoval se s nimi.

Měl jste hodně starostí s bojem proti dopingu. Vymýšlel jste pravidla, která chcete po IBU zavést. Je to tak, že čím míň myslíte na závody, tím je to lepší?

Dnešní závod by to mohl naznačovat. Nemůžeme z jednoho závodu dělat pravidlo, ale možná bych se měl spíš odreagovat a na závodění tolik nemyslet.

Po trati jste letěl. Takže bylo vánočního cukroví málo, nebo naopak hodně a dodalo vám energii?

Já byl vždycky na sladké, takže se nešetřím. Krabici cukroví jsem si přivezl i sem. Mám teorii, že dokud sportuju, nemusím se o váhu bát, vždycky to nějak vyběhám.

A jaký kousek vám chutná nejvíc?

Mám poměrně rád vosí hnízda, ale letos jsem jich moc neměl. Sežral nám je holomek pes, taky mu chutnaly.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme